Προσοχή: Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο - Αυτοί είναι οι τρόποι!

Δώστε μεγάλη προσοχή! Μπορεί να πάθετε μεγάλο πρόβλημα!

Προσοχή: Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο - Αυτοί είναι οι τρόποι!

Προσοχή: Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο το καλοκαίρι - Αυτοί είναι οι τρόποι, Από την Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτή Ογκoλόγο.

Το καλοκαίρι, το δέρμα χρειάζεται συμμάχους στην επέλαση που κάνουν το φως του ήλιου και οι υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για σταθερές συμμαχίες που καλό είναι να διατηρούνται όλο τον χρόνο. Αν η έκβαση της… μάχης είναι νικηφόρα, διατηρείτε τα «κάστρα» που σας προστατεύουν από κακοήθη νοσήματα και βοηθούν το δέρμα να παραμένει υγιές και λαμπερό!

Αφθονο νερό. Απομακρύνει από το αίμα τις τοξίνες και το δέρμα είναι λαμπερό. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής νέων κυττάρων. Ο γενικός κανόνας είναι δύο λίτρα νερό την ημέρα. Ωστόσο μπορεί να έχετε αυξημένες ανάγκες, αν εργάζεστε στο ύπαιθρο ή αν γυμνάζεστε.

Σε έκαψε ο ήλιος; 5 φυσικοί τρόποι να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου!

Αντηλιακό. Το εφαρμόζουμε σωστά περίπου μισή ώρα πριν εκτεθούμε στις ακτίνες του ήλιου. Προσοχή σε ευαίσθητες περιοχές: αυτιά, μύτη, χείλια (sticks), πέλματα, παλάμες, V του λαιμού, αγκώνες και στην αντρική φαλάκρα! Ανανεώνουμε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ακόμα και στο τέλος της ημέρας. Κολύμπι, αέρας και εφίδρωση αφαιρούν την κρέμα γρηγορότερα από το δέρμα. Μετά τον ήλιο, καθαρίζουμε καλά το δέρμα για να φύγει το αντηλιακό μαζί με τους ρύπους και τον ιδρώτα και ν’ αναπνέει το δέρμα. Αν εμφανίσετε αλλεργική αντίδραση από το αντηλιακό (κοκκινίλα, ξύσιμο ή τσούξιμο στο δέρμα), σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και επισκεφτείτε τον δερματολόγο. Χρησιμοποιείτε αντηλιακά σε βρέφη άνω των 6 μηνών και εκπαιδεύστε τα παιδιά στη χρήση αντηλιακών. Τα αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος -όχι στο ψυγείο- και στην παραλία να τα έχετε στη σκιά. Μην αφήνετε την τσάντα της θάλασσας στο αυτοκίνητο: η υπερβολική ζέστη αλλοιώνει τα αντηλιακά φίλτρα.
Το ντους έχει κανόνες. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, μην παραμένετε περισσότερα από δέκα λεπτά της ώρας στην ντουζιέρα ή στην μπανιέρα. Χρησιμοποιείτε κρύο ή χλιαρό νερό: το καυτό απορροφά την υγρασία και απομακρύνει τα φυσικά έλαια. Βοηθά και η εποχή για κρύο ντους!

Κώδικας προστασίας. Μην εκτίθεστε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και αν το αποτολμήσετε, φοράτε γυαλιά ηλίου, ρούχα πυκνής ύφανσης και καπέλο. Αμμος και θαλασσινό νερό αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία. Η σκιά ομπρέλας ή δέντρου δεν προστατεύει επαρκώς.

Οχι στις λάμπες μαυρίσματος. Η ακτινοβολία τους προκαλεί έγκαυμα, πρόωρη γήρανση του δέρματος και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Συνταγές σωτηρίας. Ναι σε αλόη, γιαούρτι και αγγούρια. Με σπιτικές μάσκες διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Βοηθητικά λειτουργούν και τα σπρέι προσώπου. Διατηρείτε το δέρμα καθαρό: αν το καθαρίζετε σχολαστικά, οι πόροι δεν βουλώνουν.

Προσοχή στα κλιματιστικά. Ο ξηρός αέρας από το κλιματιστικό απορροφά την υγρασία από τον αέρα και αφυδατώνει το δέρμα, ιδιαίτερα αν περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κλιματιζόμενους χώρους. Χρησιμοποιείτε σοφά το ΟΝ και ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας.

ΝΑΙ στα φύκια. Ενυδατώνουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από φλεγμονές, την προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν την ελαστικότητά της, καθυστερώντας τη γήρανση. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Τα κορυφαία σε διατροφική αξία φύκια είναι η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα: διαθέτουν υψηλότατη συγκέντρωση πρωτεΐνης (60%), τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φυτική τροφή. Περιέχουν όμως και β-καροτίνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο και ιχνοστοιχεία.

Μην πειράζετε τα σπυράκια! Τα σπυράκια αγαπούν το άγχος, τις λιπαρές τροφές και τη σοκολάτα. Ελέγξτε ποιες τροφές σας ενοχλούν, γιατί διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και αν ο ήλιος δεν θεραπεύει την ακμή, ωστόσο βελτιώνει την όψη της, μέσω του μαυρίσματος της επιδερμίδας.

ΟΧΙ στην υπερβολική απολέπιση. Αφαιρεί τα πάντα από τους πόρους και έτσι το σμήγμα παράγει περισσότερο έλαιο για να αναπληρώσει την απώλεια, με την ακμή να ελλοχεύει.

ΟΧΙ στο βαρύ μέικ απ. Ο… γάμος του με τον ιδρώτα είναι καταστροφικός!

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι τρόποι για να παραμείνει ενυδατωμένο το δέρμα σου το καλοκαίρι!

Με τις υψηλές θερμοκρασίες το δέρμα και τα μαλλιά αφυδατώνονται από την ζέστη αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι τρόποι για να παραμείνει ενυδατωμένο το δέρμα σου το καλοκαίρι!

Ο ιδρώτας επιβαρύνει την κατάσταση, αφού μπορεί να αφήσει τον οργανισμό αδύναμο και αποδιοργανωμένο. Θα σου δείξω απλές λύσεις για να παραμένεις πάντα ενυδατωμένη το καλοκαίρι, έτσι ώστε να απολαμβάνεις αυτήν την ξεχωριστή εποχή.

Το νερό είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος για τη ενυδάτωση του οργανισμού, χωρίς φυσικά να είναι ο μοναδικός, θέτοντας τις βάσεις για να έχεις ένα ξέγνοιαστο και όμορφο καλοκαίρι. Μήπως έπαθες ηλίαση; 3 τρόποι για να το καταλάβεις και η άμεση αντιμετώπιση του!

1.Νεράκι

Το νερό είναι κάτι που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, για να μένεις ενυδατωμένη και δροσερή ακόμα και τις ζεστές ώρες του μεσημεριού. Προσπάθησε να είναι δροσερό και όχι παγωμένο, καθώς έτσι θα ξεδιψάς πιο εύκολα και θα πίνεις περισσότερο νερό.

2.Ενυδατική κρέμα προσώπου & χεριών

Μια ήπια ενυδατική κρέμα θα κρατήσει το δέρμα σου σε καλή κατάσταση, αυτούς τους μήνες που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα. Πάρε μια με φυσικά συστατικά για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με επιπλέον χημικά. Μην παραλείπεις την κρέμα χεριών σου, καθώς και τώρα τα χέρια σου ταλαιπωρούνται πολύ από την ζέστη και την υγρασία.

3.Φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση

Τι καλύτερο από το να τρέφεσαι με πολλά λαχανικά και φρούτα. Αυτή είναι η εποχή, όπου μπορείς να βρεις πληθώρα από αυτά και να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Μόνο καλό σου προσφέρουν, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

4.Γάλα και γιαούρτι

ο γάλα σε βοηθάει να ξεδιψάσεις, ενώ παράλληλα σου προσφέρει ενέργεια. Το γιαούρτι είναι η καλύτερη λύση για δεκατιανό και σνακ πριν από τον ύπνο, καθώς έχει λίγες θερμίδες, πολλά θρεπτικά στοιχεία και υπέροχη δροσερή γεύση. Προτίμησε γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τα οποία έχουν την ίδια θρεπτική αξία χωρίς να σε επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες.

5.Όχι στο καυτό νερό

Το καυτό νερό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι βλαβερό για το δέρμα. Προτίμησε το χλιαρό, το οποίο θα σε κρατήσει περισσότερο δροσερή και ενυδατωμένη τους ζεστούς αυτούς μήνες.

6.Ελαφριά ρούχα αντηλιακό και καπέλο

Απαραίτητα στοιχεία για να είσαι δροσερή και άνετη το καλοκαίρι είναι φυσικά το αντηλιακό, το καπέλο και τα δροσερά ρούχα. Μην φοράς πολλά ρούχα, αλλά προτίμησε φορέματα αεράτα, σορτσάκια που δεν κολάνε και μπλούζες που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Το αντηλιακό δεν πρέπει να το ξεχνάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και το καπέλο ειδικά από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα για να αποφύγεις τυχόν ηλίαση και ζαλάδα από τον ήλιο.