Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και…

Εσύ το ήξερες;

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και…

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και δες τις περισσότερες ασθένειες να θεραπεύονται στο λεπτό!

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται το μέλι ως φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών! Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ακόμα, σταμάτα!

Αν λοιπόν έχεις και εσύ πρόβλημα με την καρδιά σου, κάνε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, και άπλωσέ την πάνω στο ψωμί σου, αντί για μαρμελάδα. Έτσι μειώνεις τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της, βοηθά επίσης στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς.

Εσύ το ήξερες αυτό για την κανέλα; Το μυστικό για να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού σου!

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν;

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν από τη δημοσιότητα;

Σύμφωνα με έρευνα διατροφολόγων, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κανέλα: Έτσι θα την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το καλύτερο scrub χειλιών!

Eκτός από πολύτιμο μπαχάρι στην κουζίνα μας, η κανέλα μπορεί να γίνει και ένας από τους πρωταγωνιστές της beauty ρουτίνας μας, μπαίνοντας μέσα σε συνταγές ομορφιάς.

Εμείς συγκεντρώσαμε το καλύτερο scrub χειλιών με κανέλα! Διαβάστε παρακάτω...

Scrub χειλιών
Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Η προετοιμασία θα γίνει σε χρόνο dt. Σε ένα μικρό βαζάκι ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε στα χείλη σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σκούπισε στο τέλος με μία βρεγμένη πετσέτα. Στη συνέχεια άπλωσε το lip balm.

Ο τεμπέλικος τρόπος για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο σαρκώδη...