Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή; Τα 8 χάπια που σου προσθέτουν βάρος!

Το γνώριζες;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή; Τα 8 χάπια που σου προσθέτουν βάρος!

Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή για κάποιο πρόβλημα υγείας; Γνώριζες ότι αυτά είναι τα 8 χάπια που μπορούν να σου προσθέσουν βάρος όταν τα παίρνεις.

Όταν ο γιατρός σου, σου γράφει κάποια φαρμακευτική αγωγή, πρέπει πάντα να διαβάζεις τις παρενέργειες τις οποίες έχει.

Μπορεί να είναι εύκολο να αποφύγεις να διαβάσεις ολόκληρες τις οδηγίες, ωστόσο πρέπει καθώς μπορεί τα οφέλη από την ύπαρξη ενός φαρμάκου πιθανόν να σας γυρίσουν boomerang καθώς μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε...βάρος.

Ποια είναι όμως τα χάπια που τα προκαλούν αυτά;

Στεροειδή

Αυτά τα φάρμακα τείνουν να προκαλούν αϋπνία, αυξημένη όρεξη και κατακράτηση νερού

Τι να κάνεις: Ρώτα τον γιατρό σου για να παίρνεις όσο το δυνατόν μικρότερη δόση

Αντικαταθληπτικά

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι αυτά τα φάρμακα μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τους πόθους για τους υδατάνθρακες

Τι να κάνεις; Συζήτα με τον γιατρό σου για να πάρεις κάποιο χάπι που θα σου προκαλέσει όσο το δυνατόν λιγότερη αύξηση βάρους.

Αντισυλληπτικά

Χάρη στη δόση της προγεστερόνης ορμόνης, μπορεί να αυξήσει την όρεξη.

Τι να κάνεις; Υπάρχει μια πληθώρα αντισυλληπτικών. Διάλεξε άλλα αν δεις ότι σου προκαλούν πρήξιμο.

Χάπια για την πίεση

Αυτές οι φαρμακευτικές αγωγές για την αρτηριακή πίεση και την πρόληψη της ημικρανίας είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση σωματικού βάρους πέντε έως επτά κιλών.

Τι να κάνεις; Τι να κάνεις;Συνήθως, η πρώτη γραμμή θεραπείας για υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα διουρητικό, οπότε αν σας έχει συνταγογραφηθεί ένα από αυτά τα φάρμακα, πιθανότατα επειδή το διουρητικό δεν λειτούργησε.

Αντισταμινικά

Ενώ δεν γνωρίζουμε γιατί, ακριβώς, αυτό συμβαίνει, νομίζουμε ότι είναι επειδή η παρεμπόδιση της παραγωγής ισταμίνης στο σώμα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο πεινασμένοι.

Τι να κάνεις;

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν ένα χάπι όταν το μόνο που χρειάζονται είναι ένα ρινικό σπρέι για τη συμφόρηση τους. Γιατί να δώσετε ολόκληρη την ιατρική του σώματος όταν χρειάζεται μόνο ένα μικρό μέρος; Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγγίξει τη βάση με τον αλλεργιολόγο σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές.

Φάρμακα για τις ημικρανίες

Υπάρχουν διάφορα είδη φαρμάκων που προκαλούν αυτό το πρήξιμο.

Τι να κάνεις; Εάν έχετε τόσο σοβαρές ημικρανίες που χρειάζεστε καθημερινά φάρμακα, ρωτήστε το γιατρό σας αν μπορεί να πάρετε μια απαραίτητη εναλλακτική λύση.

Φάρμακα για τον Διαβήτη

Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του διαβήτη - όπως η ινσουλίνη, η πιογλιταζόνη και η γλιπιζίδη - μπορεί να έχουν αύξηση βάρους ως παρενέργεια. Αλλά αυτό είναι πολύ φυσιολογικό, ειδικά αν έχετε ήδη προβλήματα βάρους.

Τι να κάνεις; Μιλήστε στο γιατρό σας για να δοκιμάσετε έναν άλλο τύπο ινσουλίνης ή διαβήτη

Θες να χάσεις κιλά; Αυτός είναι ο αριθμός θερμίδων που πρέπει να τρως μέσα στη βδομάδα για να το καταφέρεις...

Θες να χάσεις κιλά; Αυτή είναι η τροφή που αν την "κόψεις" θα κάνεις κορμάρα!

Θες και εσύ να χάσεις κιλά εύκολα και γρήγορα; Εμείς σου έχουμε την απάντηση, καθώς αυτή είναι η τροφή που αν την "κόψεις" θα κάνεις κορμάρα και θα σε ζηλεύουν όλες!

Αν είσαι και εσύ από εκείνες που έχουν βαρεθεί να ψάχνουν δεξιά και αριστερά για το πως θα χάσουν το περιττό βάρος από πάνω τους, η λύση είναι μία!

Και ποιο είναι αυτό το μυστικό αναρωτιέστε; H ζάχαρη! Ναι, αν κόψεις τη ζάχαρη και τα απειλητικά sidekicks της, και όμως θα δεις το σώμα σου να αλλάζει άμεσα.

Πως θα το καταφέρεις; Είναι απλό!

Αντικατέστησε τη σόδα με νερό. Αν θες να πιεις αναψυκτικό, καλύτερα να επιλέξεις ένα νεράκι με φρέσκο λεμόνι ή μέντα μέσα, καθώς σε κρατάει και ενυδατωμένη.

Κόψε τα light και πάρε κανονικό ψωμί. Και κυρίως ολικής αλέσεως.

Αντικατέστησε το γλυκό σου, με μια γλυκιά μπάρα με φρούτα. Θα σε κρατήσει γερή και υγιεινή.

Φάε φρούτα. Τα μούρα ή το μήλο σε φέτες με κανέλα είναι φυσικά γλυκά και υγιεινά επειδή περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.