Προσοχή - Αυτά είναι τα "ύπουλα" τρόφιμα που κάνουν κακό στην υγεία σας

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Προσοχή - Αυτά είναι τα

Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά! Αυτά είναι τα "ύπουλα" τρόφιμα που κάνουν κακό στην υγεία σας χωρίς να το καταλάβετε. Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα όσα πρέπει να αποφύγετε, ώστε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, το να κάνετε ό, τι μπορείτε για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό - και ένα βασικό συστατικό αυτού είναι η διατροφή σας. Δεδομένου ότι πολλοί εφοδιάζουν τρόφιμα για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου χρόνους, είναι επίσης ιδανικό να γνωρίζετε ποια τρόφιμα θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά μακροπρόθεσμα, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να αποφύγετε ενώ βρίσκεστε το οπωροπωλείο.

Ενώ η εστίαση σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ένα κομμάτι του παζλ όσον αφορά την υποστήριξη ενός ισχυρού και υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, χρειαζόμαστε επίσης επαρκή ύπνο, μείωση του στρες και τακτική άσκηση.

Ποια τα "ύπουλα" τρόφιμα που κάνουν κακό στην υγεία σου

Γλυκά

Λυπούμαστε που το λέμε αυτό. Αλλά όταν προσπαθείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το να μένετε μακριά από καραμέλες γεμάτες ζάχαρη όπως σοκολάτα, Kit Kats και γκοφρέτες είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τη φλεγμονή. Ωστόσο σας έχουμε νέα αν λατρεύετε τα smoothies! Και όμως μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να πάρετε κιλά! Δείτε πως εδώ.

Αλκοόλ

Εάν επιλέξετε να πιείτε αλκοόλ, οι ειδικοί λένε "να τηρήσετε τη συνιστώμενη πρόσληψη όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες ή δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες."

Τηγανητά φαγητά

Όσο νόστιμα και αν είναι τα τηγανητά τρόφιμα (σας βλέπουμε, τηγανητές πατάτες και φτερούγες κοτόπουλου), δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και λιπαρά.

Fast Food

Μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε, αλλά το να αποφεύγετε μπιφτέκια, πατάτες, και άλλα είδη fast food με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κορεσμένα λίπη, νάτριο και ζάχαρη, είναι ιδανικό για την προστασία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

 'ύπουλα' τρόφιμα κακό υγεία

Νάτριο

Η αποφυγή νατρίου είναι δύσκολη, ειδικά επειδή υπάρχει σε τόσα πολλά φαγητά που τρώμε, συμπεριλαμβανομένων κατεψυγμένων γευμάτων, σούπες - κονσέρβες, λαχανικά, τυριά, πίτσες, σνακ και ζαμπόν. Αλλά είναι καλύτερο να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη νατρίου και να αποφύγετε τυχόν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.