Ρουφήξτε με τη μύτη μαγειρική σόδα - Αυτό το πρόβλημα θεραπεύει!

Σίγουρα δεν το ξέρατε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρουφήξτε με τη μύτη μαγειρική σόδα - Αυτό το πρόβλημα θεραπεύει!

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα! Αυτό είναι γνωστό! Αλλά... γνωρίζατε τι πρόβλημα μπορεί να θεραπεύσει αν την ρουφήξετε από την μύτη σας; Σίγουρα όχι!

Οι ιδιότητες που έχει η μαγειρική σόδα δεν περιορίζονται μόνο στην κουζίνα, μια και υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και να έχετε ευεργετικά αποτελέσματα. Η χρήση που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να λύσετε - αν έχετε - προβλήματα με την υγεία σας και συγκεκριμένα τη βουλωμένη μύτη.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να βάλετε μισό κουταλάκι αλάτι και μισό μαγειρική σόδα. Στην συνέχεια, ψεκάστε το στη μύτη και θα δείτε διαφορά. Βάλτε τέλος λοιπόν στον εφιάλτη της βουλωμένης μύτης με μαγειρική σόδα! Ακόμα να το δοκιμάστε;

Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ποτήρι νερό και πιείτε το - Το μυστικό των γιαγιάδων που θα σας...σώσει

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και λεμόνι σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε το. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Είναι ένα μυστικό των γιαγιάδων μας, που σίγουρα θα σας σώσε από τα προβλήματα πέψης.

Η μαγειρική σόδα έχει δεκάδες χρήσεις και κάποιες από αυτές ακόμη δεν τις γνωρίζουμε. Βοηθάει στην υγεία μας, στο καθάρισμα, σε θέματα ομορφιάς, μέχρι και στη μαγειρική.

Καλύτερη πέψη με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Αν προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, οι τροφές αφομοιώνονται καλύτερα, καταπολεμώντας τα οξέα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο, το φούσκωμα και την τρομακτική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

μαγειρική σόδα και λεμόνι για πέψη

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν το σώμα σας πάσχει από αυξημένα επίπεδα οξέων και χρειάζεστε τη θεραπεία με την μαγειρική σόδα, ρίξτε μια ματιά στην πέψη σας. Αν είναι βαριά και συνοδεύεται από πρήξιμο ή πηγαίνετε για πολύ ώρα στην τουαλέτα ή πάσχετε από δυσκοιλιότητα, μην διστάσετε να ξεκινήσετε αυτήν τη θεραπεία. Ξεκινήστε την για να καθαρίσετε το έντερό σας από τις τοξίνες και για τη ζύμωση της τροφής. Μην παίρνετε ποτέ μαγειρική σόδα μέσα σε 2 ώρες μετά από κάποιο φάρμακο και μη δίνετε τη θεραπεία σε παιδιά κάτω των 6 ετών αν δε σας το πει ο παιδίατρός σας.