Κόψε «μαχαίρι» το λεμόνι στο ποτό σου - Ο λόγος θα σε αηδιάσει

Απίστευτο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόψε «μαχαίρι» το λεμόνι στο ποτό σου - Ο λόγος θα σε αηδιάσει

Αν είσαι από αυτούς που κάθε φορά που βγαίνουν έξω ζητάνε και μία φέτα λεμόνι μέσα στο ποτό τους, τότε θα πρέπει να κόψεις «μαχαίρι» αυτή τη συνήθεια και ο λόγος είναι σίγουρο πως θα σου προκαλέσει μεγάλη αηδία!

Μπορεί το νερό με λεμόνι να αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή μυστικά αδυνατίσματος, καθώς αποτοξινώνει τον οργανισμό, ειδικά το πρωί με άδειο στομάχι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιταχύνει το μεταβολισμό. Όπως φαίνεται όμως αποτελεί μια υγιεινή συνήθεια μόνο όταν την ακολουθείς στην άνεση του σπιτιού σου και όχι όταν βρίσκεσαι σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο.

λεμόνι στο ποτό

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κλέμσον ανακάλυψαν πως η συνήθεια αυτή δεν είναι πάντα τόσο ευεργετική, όσο νομίζουμε. Σκέψου το: Ποιος δεν έχει δει ένα μπολ με φέτες από λεμόνια να “κάθεται” στον πάγκο του μπαρ; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κατά πόσο είναι καθαρά.

Ε, λοιπόν, η έρευνα έδειξε ότι τα υγρά αυτά λεμόνια απορροφούν το 100% των βακτηρίων, ενώ τα ξηρά το 30%. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα λεμόνια που φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες έχουν αύξηση του πληθυσμού Ε. Coli σε σύγκριση με αυτά που έχουν ψυχθεί όλη τη νύχτα.

Βέβαια ακόμη και τα λεμόνια που έχουν υποβληθεί σε ψύξη παρουσίασαν ίχνη βακτηρίων μετά την αποθήκευση. Εντύπωση προκάλεσε επίσης, ότι 9% των βακτηρίων από τα χέρια των ερευνητών μεταφέρθηκε στον πάγο.

Βέβαια όταν είσαι στο σπίτι μπορείς άνετα να χρησιμοποιείς το λεμόνι και εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις και αυτή τη μάσκα με λεμόνι που θα σε κάνει να απαλλαγείς από τα σπυράκια.

Ξέχνα την κυτταρίτιδα με αυτό το σπιτικό ρόφημα με λεμόνι και πιπέρι

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να πίνεις, αυτό το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα, με λεμόνι και πιπέρι καγιέν που σου προτείνουμε, είναι σίγουρο πως θα ξεχάσεις μια για πάντα την κυτταρίτιδα και θα δεις το σώμα σου, όπως δεν το έχεις ξαναδεί!

Και ποια γυναίκα δε θέλει να αφήσει για πάντα πίσω της, ένα από τα πιο ενοχλητικά σημεία του σώματός της; Ας μην κοροϊδευόμαστε, όλες ταλαιπωρούμαστε με την κυτταρίτιδα, και γι΄αυτό ήρθε η ώρα να την ξεγράψουμε μια για πάντα με έναν πολύ φυσικό και ανώδυνο τρόπο.

Το ρόφημα αυτό, μπορείς να το φτιάξεις με υλικά που έχεις πάντα στην κουζίνα σου και μέσα σε λίγο μόνο καιρό, υπόσχεται να κάνει το σώμα σου να αλλάξει σημαντικά.

Θαυματουργό είναι και το ρόφημα που σου βρήκαμε για τους πόνους περιόδου. Δες εδώ πώς μπορείς να το φτιάξεις!

Για το σπιτικό ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας θα χρειαστείς

  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν

Γεμίζουμε ένα ποτήρι με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε το λεμόνι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Η «θεραπεία» κυτταρίτιδας με το ρόφημα πιπέρι καγιέν – λεμόνι, μπορεί να εφαρμοστεί για μία εβδομάδα καταναλώνοντας μέχρι δύο (το πολύ) ποτήρια ροφήματος ανά ημέρα.

ρόφημα για κυτταρίτιδα

Δεν πρέπει ωστόσο να το παρακάνεις! Καλό θα ήταν να σταματήσεις την κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος για μερικές εβδομάδες (1-2) και να το ξανά αρχίσεις για ακόμα μία βδομάδα.

Μετά από 3-4 μήνες πες αντίο στην κυτταρίτιδα και καλωσόρισε τον ανανεωμένο σου εαυτό με σφριγηλό και υγιές δέρμα.

Μαζί με το σπιτικό ρόφημα, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις και μερικά από αυτά τα tips που σου προτείνουμε:

Για τις εβδομάδες που θα διακόπτεις τη «θεραπεία», μπορείς να καταναλώνεις 3-4 φλιτζάνια πράσινο τσάι /ημέρα (σκέτο, χωρίς πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες).

Κάθε πρωί, πριν φας οτιδήποτε, πιες ένα ποτήρι νερό με 5 σταγόνες φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει"... βάλε τη σωματική άσκηση στη ζωή σου.