Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Θαυματουργό αποτέλεσμα: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με μέλι και φάε ένα κουταλάκι λίγο πριν το γεύμα...

Το μυστικό των γιατρών

Θαυματουργό αποτέλεσμα: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με μέλι και φάε ένα κουταλάκι λίγο πριν το γεύμα...
pixabay/HoaLuu
HEALTH NEWS 17.09.2022 11:09
Από Youweekly Team

Η μαγειρική σόδα έχει άπειρες ιδιότητες. Χρησιμοποιείτε για να ζωντανέψει τα μαλλιά, μέχρι και να λευκάνεις τα δόντια σου με φυσικό τρόπο. Καλό ωστόσο σύμφωνα με τα όσα γράφονται, κάνει και στην υγεία.

Σύμφωνα με το Healthy Life Tricks, τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη εδώ λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Τα καρκινικά κύτταρα δεν χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για να αναπτυχθούν, διότι η σόδα τα εξουδετερώνει. Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου δεν απορροφάται από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη. Με λίγα λόγια 3 κουταλάκια την ημέρα είναι καλά.

Πως να φτιάξεις το μέλι με την μαγειρική σόδα

Αναμείξτε ένα μέρος της μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Στη συνέχεια, ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τρία κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, κατανεμημένα ομοιόμορφα μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Κάντε αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγετε το κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

Μαγειρική σόδα
pixabay/NatureFriend

Σε αυτό το σημείο απαγορεύεται να βάλεις μαγειρική σόδα

Μπορεί πολλά να έχουν γραφτεί για την μαγειρική σόδα και τις ιδιότητες της, ωστόσο, ένα είναι το σίγουρο... πως αν δεν προσέξετε μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην υγεία σας αν την χρησιμοποιήσετε σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος.

Συγκεκριμένα όλες αυτές οι συνταγές και τα ξόρκια που έχουν περάσει από γιαγιά σε μαμά, είναι τώρα πια στις μέρες μας ξεπερασμένα. Μπορεί η σόδα να κάνει καλό σε θέματα καθαριότητας όπως για το μπάνιο, ωστόσο τα υπόλοιπα που λένε είναι λίγο ριψοκίνδυνα.

Μην εφαρμόζεις εσωτερικά στην ευαίσθητη περιοχή σου (συγκεκριμένα αιδοίο), οτιδήποτε περιλαμβάνει σπιτικά υλικά, όπως για παράδειγμα η μαγειρική σόδα, καθώς δεν είναι αποστειρωμένα. Ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα θα είναι σίγουρα τα σκευάσματα που θα βρεις στο φαρμακείο και προορίζονται γι’ αυτή τη χρήση.

Μαγειρική σόδα ευαίσθητη περιοχή

Γιατί απαγορεύεται

Πολλές φορές μας ρωτάτε ποια είναι η ενδεδειγμένη τακτική περιποίησης και υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής. Είναι τακτική ορισμένων γυναικών να κάνουν κολπικές πλύσεις, εσωτερικές δηλαδή πλύσεις μέσα στον κόλπο με τη χρήση νερού ή διάφορων χημικών. Όμως, αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι άλλο πράγμα η εξωτερική καθαριότητα των γεννητικών οργάνων και άλλο πράγμα οι κολπικές πλύσεις που είναι εσωτερικές.

Για τις κολπικές πλύσεις, εκτός από νερό, κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μίγματα που περιέχουν σόδα, μπεταντίν ή ξύδι, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν και έτοιμα παρόμοια σκευάσματα.

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε κολπικές πλύσεις:

Ο βασικός λόγος είναι ότι οι κολπικές πλύσεις μπορούν να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, τα φυσιολογικά μικρόβια που βρίσκονται στην περιοχή και ρυθμίζουν το pH (πεχά) του κόλπου. Στο κόλπο, υπάρχουν φυσιολογικά τα κολποβακτηρίδια (γαλακτοβάκιλλοι) που κάνουν το περιβάλλον όξινο και προστατεύουν από μολύνσεις και ερεθισμούς.

Όταν το pH διαταράσσεται, τότε το περιβάλλον μένει απροστάτευτο και μπορεί να δημιουργηθούν κολπίτιδες (από μικρόβια και μύκητες). Σε περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποια κολπική μόλυνση τότε τα μικρόβια μπορεί να “σμπρωχθούν” πιο βαθιά, στη μήτρα, στις σάλπιγγες και στις ωοθήκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή της πυέλου, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πήρε μαγειρική σόδα, μπαλόνια ένα πλαστικό μπουκάλι και ξύδι - Με αυτό το κόλπο ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Τρίψε τα δόντια σου με μαγειρική σόδα και φράουλα - Με το που ξεβγάλεις το στόμα σου θα πάθεις πλάκα

Share