Εσύ το ήξερες; Τι επιπτώσεις έχει το fast food στην ψυχολογία σου!

Απίστευτο κι όμως ισχύει!

Εσύ το ήξερες; Τι επιπτώσεις έχει το fast food στην ψυχολογία σου!

Θες να φας το αγαπημένο σου burger αλλά σκέφτεσαι τις αρνητικές επιπτώσεις;

Το κακό δεν θα γίνει μόνο στα κιλά σου αλλά και στην ψυχολογία σου! Το Youweekly.gr εξηγεί τη νέα ανακάλυψη που θέλει το fast food να έχει αρνητικές συνέπειες στη διάθεση μας! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κατάθλιψη: Βοήθησε τους ανθρώπους που αγαπάς! Τι να ΜΗΝ πεις σε κάποιον που πάσχει από τη νόσο!

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό!

Μερικές φορές νιώθεις ότι πρέπει να φας ένα burger, και πρέπει να το φας εκείνη τη στιγμή. Και γι'αυτό κατευθύνεσαι στο πρώτο φαστφουντάδικο που βρίκεσται κοντά σου.

Δείτε ακόμη: Θες να είσαι ευτυχισμένη; Υιοθέτησε αμέσως αυτές είναι τις 9 συνήθειες!

Η δημοτικότητά τους είναι αναμφισβήτητη αλλά η θρεπτική τους αξία, όχι τόσο πολύ. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, η κατανάλωση fast food μπορεί πραγματικά να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα συναισθήματά σου. Το τμήμα από τις τηγανητές πατάτες που κανονικά παραγγέλνεις ως συνήθως μαζί με το burger είναι πολύ πλούσιο σε trans-λιπαρά. Τα τρανς λιπαρά αναστέλλουν την ισορροπία των ω-3 λιπαρών οξέων στο σώμα, και έρευνες δείχνουν ότι η ύπαρξη χαμηλών επιπέδων αυτών των οξέων μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικά τρομερή διάθεση.

Οι ειδικοί λένε πως η απαισιοδοξία, η κατάθλιψη και η επιθετικότητα είναι όλες οι επιπτώσεις της έλλειψης Ω-3 λιπαρών οξέων.

Δείτε ακόμη: "Αισθάνομαι πίεση μέσα στον γάμο και ότι η υπομονή μου εξαντλείται! Τι να κάνω;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Και δεν είναι μόνο το φαγητό αυτό που είναι πιθανό να προκαλέσει τη διάθεσή σου να πέσει. Εάν είσαι οπαδός των διαιτητικών ανθρακούχων ποτών, και αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αρνητική διάθεσή σου.

Τα διατροφικά ποτά περιέχουν το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη στη θέση της ζάχαρης, ωστόσο οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ένα αμινοξύ που περιέχεται στην ασπαρτάμη έχει τη δύναμη να επιβραδύνει την παραγωγή σεροτονίνης του σώματός σας, που ρυθμίζει τη διάθεσή σας. ΆΡΑ, λιγότερη σεροτονίνη = λιγότερο χαρούμενη διάθεση.