"Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;" Ο ειδικός του YouWeekly σου απαντά!

Η απάντηση στο πρόβλημά σου!

"Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα ερωτικά σας ζητήματα!

Το ερώτημα έχει ως εξής!

Γιατί δεν βλέπω πια τον άντρα μου ερωτικά;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Είμαι είκοσι χρόνια παντρεμένη και νιώθω έλλειψη ερωτικής επιθυμίας εδώ και έναν χρόνο. Ποια είναι τα πιθανά αίτια γι’ αυτό;

Ρούλα

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις!

Αγαπητή Ρούλα,

Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αναφέρουν οι γυναίκες. Η γυναίκα βιώνει μια άρνηση για οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή καθώς μειώνονται και οι σεξουαλικές της φαντασιώσεις. Αυτό έχει συνέπειες και για τον σύντροφο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βιώσει απόρριψη και ματαίωση από τη στάση της γυναίκας του. Η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας οφείλεται σε βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Οι κυριότεροι βιολογικοί παράγοντες είναι η μείωση των οιστρογόνων, που όταν μειωθούν προκαλούν μειωμένη διάθεση για σεξ, οι ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα και οι παρενέργειες από φαρμακευτική αγωγή. Οι κυριότεροι ψυχολογικοί παράγοντες είναι η αρνητική εικόνα που έχει σχηματίσει μια γυναίκα για το σώμα της, η κατάθλιψη, το άγχος, οι κακές σχέσεις με τον σύντροφο και η αυστηρή ανατροφή που έχει λάβει από την οικογένειά της. Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά στον σύζυγό σου για τη δυσκολία που νιώθεις, χωρίς να τον «χρεώσεις» και να αναζητήσεις τη λύση, ξεκινώντας αρχικά με εξετάσεις που θα προτείνει ο γυναικολόγος σου.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

"Νομίζω ότι δεν είμαι δυναμική και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου... Φταίω εγώ;" Ο ειδικός του YouWeekly σου απαντά!

"Νομίζω ότι δεν είμαι δυναμική και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου... Φταίω εγώ;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα ψυχολογικά ζητήματα!

Το ερώτημα έχει ως εξής!

ΝΙΩΘΩ ΑΝΙΚΑΝΗ...

Νομίζω ότι δεν είμαι δυναμική και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου. Θέλω να αδυνατίσω και να αλλάξω δουλειά, αλλά δεν τα καταφέρνω. Γιατί δεν αντιμετωπίζω τα θέματά μου;

Σοφία

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις!

Αγαπητή Σοφία,

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις σου δημιουργούν πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Νιώθεις λύπη και απογοήτευση που δεν μπορείς να φτάσεις στους στόχους που βάζεις, ενώ παράλληλα απορείς γιατί δεν τα καταφέρνεις. Θυμώνεις με τον εαυτό σου και εγκλωβίζεσαι σε αρνητικές σκέψεις ότι είσαι αδύναμη ως χαρακτήρας. Δεν σου αρέσουν κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου και πιθανώς θεωρείς ότι αυτά σε εμποδίζουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά. Οι διάφορες επαναλαμβανόμενες προσπάθειες που έχεις κάνει σε έχουν στενοχωρήσει και απορείς αν θα έχει νόημα να κάνεις μία ακόμη. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι χωρίς να το καταλαβαίνεις έχεις εγκλωβιστεί και αναπαράγεις έναν φαύλο κύκλο με αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές. Από την άλλη πλευρά όμως, έχεις μέσα σου ακόμη ζωντανή την επιθυμία να απαλλαγείς από τα προβλήματά σου και να βελτιώσεις τον χαρακτήρα σου. Μη χάνεις την πίστη σου και τη θέληση για εξέλιξη. Ισως οι στόχοι που έχεις βάλει ως τώρα να μην ήταν εφικτοί και να μην μπορούσες να τους υποστηρίξεις. Για παράδειγμα, ξεκίνα να χάνεις τα περιττά κιλά σιγά σιγά και παράλληλα να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Αυτό θα σε κάνει να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να δυναμώνεις και τη συστηματική προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού σου!


ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ