Ελένη Μενεγάκη: Στυγερές αποκαλύψεις! Ο γείτονας, ο βιασμός και το βιβλίο που τα μαρτύρησε όλα

Μια ιστορία που θα σας καθηλώσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελένη Μενεγάκη: Στυγερές αποκαλύψεις! Ο γείτονας, ο βιασμός και το βιβλίο που τα μαρτύρησε όλα

Η Ελένη Μενεγάκη μπορεί να περνάει συγκλονιστικά με τα παιδιά της και σε αυτό το δεύτερο lockdown, δείτε εδώ τι κάνουν κάθε μέρα, αλλά η αλήθεια είναι πως την έχουν καθηλώσει κάποια βιβλία με βιασμούς και στυγερές αποκαλύψεις!

Η Ελένη είναι μια πολύ ενεργή - πλέον - χρήστης του instagram και μέχρι στιγμής στο προσωπικό της προφίλ έχει ανεβάσει δυο φωτογραφίες από τα αγαπημένα της βιβλία.

Τα αγαπημένα βιβλία της Ελένης Μενεγάκη - Δολοπλοκίες, δολοφονίες και τρομερές αποκαλύψεις

Το πρώτο ήταν "Το Δέμα" από Fitzek

Το δέμα Sebastian Fitzek

Το μυθιστόρημά του «Το Δέμα» (εκδόσεις Διόπτρα), που έχει παραμείνει στην κορυφή της λίστας των best sellers της Γερμανίας για 29 εβδομάδες και έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016, αποτελεί ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που σε κρατάει προσηλωμένο μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας με αστραπιαίες εξελίξεις, που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κινηματογραφικός χαρακτήρας του βιβλίου δομημένος με ξεχωριστό τρόπο από τον Fitzek, αλλά και η ιδιαίτερη γραφή του, το κάνει να ξεχωρίζει.

Η υπόθεση

Η υπόθεση αφορά μια νεαρή ψυχίατρο που έπεσε θύμα βιασμού και από τότε έχει σταματήσει να βγαίνει από το σπίτι της. Η πρωταγωνίστρια Έμα Στάιν ήταν το τρίτο θύμα ενός ψυχοπαθή, τον οποίον αποκαλούν «ο Κουρέας», και η μοναδική που επιβίωσε της επίθεσής του.

Μέσα στην παράνοιά της βλέπει το πρόσωπο του βιαστή της σε κάθε άντρα που συναντά, νομίζοντας ότι εκείνος την αναζητά για να την σκοτώσει ολοκληρώνοντας το έργο του. Μοναδική της ασφάλεια το μικρό της σπίτι, μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος της παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ όσα χρόνια ζει εκεί...

«Το Δέμα» εξετάζει τα όρια του μυαλού μέσα από την τεχνική του Fitzek, όπου κυριαρχεί «η αγωνία στην πιο εκλεπτυσμένη της μορφή», όπως έχει γράψει η Horzu.

Το δεύτερο είναι το Πείραμα μνήμης

Ελένη Μενεγάκη Πείραμα μνήμης Διόπτρα

Ο Μαρκ Λούκας είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και στο αγέννητο παιδί του. Το μόνο που μπορεί να τον λυτρώσει είναι να διαγράψει τη μνήμη του. Μέχρι τη βραδιά που επιστρέφοντας σπίτι διαπιστώνει ότι το κλειδί του δεν ταιριάζει στην κλειδαριά, η σύζυγός του είναι ζωντανή, υγιής και έγκυος – και… δεν τον αναγνωρίζει.

O Μαρκ αρχίζει να βυθίζεται σε έναν εφιαλτικό κόσμο όπου είναι αδύνατον να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Μήπως οδηγείται στην τρέλα; Ή μήπως πρόκειται για μια συνωμοσία που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη μνήμη, τη λογική…

Από Διόπτρα...