Αυτή τη σειρά βιβλίων δεν θα θέλεις να την αφήσεις από τα χέρια σου!

Αυτή τη σειρά βιβλίων δεν θα θέλεις να την αφήσεις από τα χέρια σου!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είναι πιστή fan των ιστοριών φαντασίας, των μύθων, των δυνατών love stories, των κόσμων που ισορροπούν ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα! Και πάντα ταυτιζόμουν με τις παθιασμένες ηρωίδες των βιβλίων, γυναίκες με αυτοπεποίθηση, δυναμικές αλλά και με ευαισθησίες που καλούνται να εμπιστευτούν την καρδιά και το ένστικτό τους προκειμένου να αγγίξουν την ευτυχία, να ζήσουν το δικό τους happy end. Ίσως για αυτό και να με έχει τραβήξει τόσο πολύ και η σειρά των μυθιστορημάτων Oι Κόρες των Αστεριών της Ιρλανδής συγγραφέα Lucinda Riley που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για μια συλλογή βιβλίων που περιέχει όλα τα παραπάνω... και ακόμα περισσότερα!

Τώρα στα χέρια μου κρατάω το νέο μυθιστόρημα Η Κόρη του Ήλιου, το έκτο βιβλίο από τη συλλογή κι έχοντας διαβάσει τα πέντε προηγούμενα, είμαι σίγουρη πως θα περάσω ξανά υπέροχες στιγμές στην παραλία ταξιδεύοντας σε χώρες μακρινές, τοπία μαγευτικά και πολιτισμούς ξεχωριστούς. Το στόρι; Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, με μεταφέρει νοερά σε ένα μαγικό κόσμο τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Το βιβλίο που έχω στα χέρια μου είναι ένα δροσερό cocktail συναρπαστικής πλοκής και σασπένς με τη Lucinda Riley να αναμειγνύει γενναίες σταγόνες ρομαντισμού...

Όλα ξεκινούν όταν έξι μωρά κοριτσάκια γεννημένα με μια μοίρα άδικη, σκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές της γης, καταλήγουν ορφανά. Μα ξαφνικά η τύχη μοιάζει να τους χαμογελά, όταν θα τα υιοθετήσει ένας δισεκατομμυριούχος. Ο εκκεντρικός άντρας αποκτά “Τις Κόρες των Αστεριών” και αποφασίζει να δώσει στην καθεμιά τους ένα όνομα από τον αστερισμό των Πλειάδων. Κι επειδή κάθε κορίτσι είναι διαφορετικό, ξεχωριστό και μοναδικό έχει το δικό του παρατσούκλι: Η Μαία είναι η ωραία, η Άλι η αρχηγός, η Σταρ η ειρηνοποιός, η ΚεΚε η πραγματίστρια, η Τίγκι η ψυχομάνα και η Ηλέκτρα ο δυναμίτης! Τα έξι κοριτσάκια μεγαλώνουν στα πούπουλα και με περίσσεια αγάπη στην Ατλαντίδα, ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη της Γενεύης και μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Τα χρόνια περνούν και καθεμιά κάνει τις δικές της επιλογές και παίρνει τον δικό της δρόμο, ώσπου μια μέρα φτάνει η είδηση του θανάτου του πατέρα τους οπότε επιστρέφουν όλες στο σπίτι των παιδικών τους χρόνων για να τιμήσουν τη μνήμη του. Εκεί, κάθε κοπέλα βρίσκει από ένα γράμμα με κάποιο στοιχείο από το παρελθόν της και όλες ξεκινούν τη δική τους περιπλάνηση για να ανακαλύψουν τους προγόνους, την καταγωγή τους. Τα όσα θα ανακαλύψουν θα είναι σημαδιακά για τη μετέπειτα ζωή τους, θα τις κάνουν να χαρούν, να πονέσουν, να λυπηθούν, να οργιστούν, να κινδυνεύσουν, να αναρωτηθούν, να αμφισβητήσουν!

Για να ξαναγυρίσω στο νέο βιβλίο Η κόρη του΄Ηλιου, σας λέω πως μέσα από τις σελίδες του παρακολουθούμε την ιστορία της Ηλέκτρας Ντ’ Απλειάζ, µιας γυναίκας που έχει τα πάντα: Είναι παγκοσµίου φήµης µοντέλο, όµορφη και πλούσια. Δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χαμό του πατέρα της, γεγονός που την κάνει να στραφεί ακόμα περισσότερο στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράµµα από µια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και µε την παρουσία της ίσως φέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή της... Δεν θα σας πω περισσότερα γιατί δεν θέλω να σας χαλάσω την έκπληξη, ούτε θέλω να σας δώσω spoilers. Είμαι σίγουρη πως θα θελήσετε να το αποκτήσετε κι εσείς και (μεταξύ μας) σας συμβουλεύω να το κάνετε όσο πιο σύντομα μπορείτε! Εάν το βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών, θα με θυμηθείτε!