Τα μυστικά ομορφιάς της Βίκυς Χατζηβασιλείου - Βάλτε στην ρουτίνα ομορφιάς σας τα AHAS!

Επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα μυστικά ομορφιάς της Βίκυς Χατζηβασιλείου - Βάλτε στην ρουτίνα ομορφιάς σας τα AHAS!

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται μυστικά ομορφιάς και μας λέει πως να εντάξουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας τα AHAS. Τι είναι τα άλφα - υδροξυλοξέα και πώς θα τα βάλουμε σωστά στην ζωή μας. Διαβάστε ποια είναι τα όσα μας συμβουλεύει:

Τα άλφα -υδροξυοξέα ή ΑΗΑs, στη σωστή τους δοσολογία, είναι ο ηπιότερος, ασφαλέστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε την επιδερμίδα φρέσκια, φωτεινή, λεία, με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο σε βάθος χρόνου.

Τι είναι τα ΑΗΑs: H συντομογραφία ΑΗΑ σημαίνει άλφα-υδροξυοξέα. Πρόκειται για τα δραστικά συστατικά με την πλούσια αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση, ουσίες φυσικής προέλευσης που εντοπίζουμε κυρίως σε φρούτα, στο γάλα ή στη ζάχαρη. Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά ΑΗΑ, είναι το γλυκολικό οξύ (από το ζαχαροκάλαμο), το γαλακτικό (από το γάλα), το κιτρικό (από τα εσπεριδοειδή), το ταρταρικό (από τα σταφύλια) και το μηλικό οξύ (από τα μήλα).

Τι κάνουν τα ΑΗΑs: Τα AHAs τα αγαπάμε για την απολέπιση και τη λάμψη που προσφέρουν στην επιδερμίδα, αλλά τα πραγματικά αποτελέσματα που μεταμορφώνουν το δέρμα ξεπερνούν ακριβώς αυτό που βλέπουμε στην επιφάνειά του.

Τα AHAs επιταχύνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, τη φυσική δηλαδή διαδικασία απολέπισης. Η ειδοποιός διαφορά τους είναι ότι δεν εισχωρούν σε μεγάλο βάθος. Αντίθετα, δρουν στην επιφάνεια, διαλύουν την «κόλλα», το υλικό που συνδέει τα κερατινοκύτταρα και διευκολύνουν έτσι την ταχύτερη απόπτωσή τους. Είναι εξαιρετικοί υγραντικοί παράγοντες αφού ελκύουν νερό από το περιβάλλον, το συγκρατούν στα κυτταρικά τοιχώματα και ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τι προσφέρουν τα ΑΗΑs:

  • Φωτεινή όψη και λεία υφή χάρη στην ήπια απολέπιση, άρα και εντατική εξυγίανση της επιδερμίδας με τη συστηματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια.
  • Αισθητή λείανση των λεπτών γραμμών χάρη στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο δομικών υλικών που συνθέτουν το δίκτυο στήριξης της επιδερμίδας.
  • Συμβάλλουν στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης μελανίνης από την επιφάνεια χάρη στην τακτική κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα να απαλύνουν τις ηλιακές κηλίδες, όσο βέβαια είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.
  • Φρέσκια και ροδαλή όψη χάρη στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και τη συστηματική τροφοδοσία των δερματικών κυττάρων με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Διατηρούν τους πόρους του δέρματος καθαρούς αποτρέποντας την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων, όταν το πλεονάζον σμήγμα παγιδεύεται στους πόρους και συσσωρεύεται μαζί με τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα.

Και μετά τα AHAs... τι; Τα AHAs έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν τη δημιουργία νέου κολλαγόνου, ελαστικού ιστού και υαλουρονικού οξέος. Tο 1996 είχαμε τις πρώτες μελέτες που έδειξαν ότι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη γήρανση.

Εναλλακτικά, τα ΒΗΑs είναι πιο ενυδατικά κι εσείς επωφελείστε από τα αποτελέσματα της κυτταρικής κύησης χωρίς το ορατό ξεφλούδισμα - είναι επίσης ιδανικά για τους λιπαρούς τύπους δέρματος. Τέλος, τα PHAs, που δεν τα συναντάμε και τόσο συχνά, ενυδατώνουν εξίσου με τα προηγούμενα συστατικά και ταυτόχρονα αναστέλλουν τη γλυκαιμία του δέρματος, προστατεύοντας έτσι από τη μελλοντική γήρανση. Δείτε μερικά ακόμα μυστικά ομορφιάς της Βίκυς Χατζηβασιλείου.Τι μας συμβουλεύει;

ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ: TV24