Έκανε θεραπεία με καθαρκτικό και νερό και μετά... - Η δίαιτα που ακολούθησε ο Ηλίας Μαμαλάκης και έμεινε ο μισός

Έφυγε στο εξωτερικό και έχασε 54 κιλά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκανε θεραπεία με καθαρκτικό και νερό και μετά... - Η δίαιτα που ακολούθησε ο Ηλίας Μαμαλάκης και έμεινε ο μισός

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι από τα πρόσωπα της Ελληνικής showbiz που είδε τεράστια αλλαγή στην εμφάνιση του. Ήθελε να αδυνατίσει (αφού αντιμετώπιζε προβλήματα) και τα κατάφερε κάνοντας μια ειδική θεραπεία και στη συνέχεια διατροφή, πηγαίνοντας ωστόσο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία.

Όπως είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν στο περιοδικό Λοιπόν, κατάφερε να χάσει 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες με δίαιτα η οποία τον "καθάρισε".

Η θεραπεία και η διατροφή του Μαμαλάκη που τον αδυνάτισε

«Πήγαμε στη Γερμανία, όχι σε κέντρο αδυνατίσματος, αλλά σε κέντρο ευεξίας. Εκεί δεν πάνε μόνο άνθρωποι που θέλουν να αδυνατίσουν, αλλά και άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, που θέλουν να αποτοξινώσουν τον εαυτό τους. Πρώτα απ' όλα, σου κάνουν εξετάσεις για να δουν αν έχεις σάκχαρο ή ό, τι άλλο, για να δουν σε ποια κατάσταση είσαι.

Μετά κάνεις μια θεραπεία με καθαρτικό και νερό και… αδειάζει, έτσι καθαρίζει όλο το πεπτικό. Την επόμενη μέρα το πρωί πίνεις ένα τσάι της αρεσκείας σου, με δύο κουταλιές μέλι, το μεσημέρι μια χορτόσουπα και το απόγευμα, στις 6:00, άλλη μια χορτόσουπα. Μετά ξανατρώς την άλλη μέρα το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένεις 16 ώρες νηστικός κι αυτή λέγεται διαλειμματική νηστεία, που αποτοξινώνει τον οργανισμό και σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλά. Δεν πεινάς, καθαρίζουν τα κύτταρα. Με τις εξετάσεις που σου κάνουν "βλέπουν τι ελλείψει έχεις από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και σου τα δίνουν πρόσθετα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ήμουν σε μια φάση πολύ καλή, όπου έχασα πολύ εύκολα τα 4 πρώτα κιλά, μέσα σε δύο μέρες, στην αρχή, τα οποία ήταν νερά συσσωρευμένα, «ψεύτικα» κιλά, κι έπειτα έχανα ένα κιλό την ημέρα ως αυτή τη στιγμή έχω χάσει 12 κιλά. Τα 10 τα έχασα στη Γερμανία και χα 2 κιλά εδώ, στην Ελλάδα», ενώ συμπλήρωσε: «Ακριβώς, έχασα 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες»

Τι κάνει σήμερα ο αγαπημένος σεφ της Ελλάδας

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε για την καριέρα του, τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και τις δυσκολίες που βίωσε στην προσωπική του ζωή. Έδωσε επίσης και το στέμμα του κορυφαίου μάγειρα σε νεότερο διάδοχό του.

Ο γνωστός σεφ είχε παραχωρήσει ξανά συνέντευξη στην εκπομπή πριν από λίγες εβδομάδες, όπου μάλιστα φρόντισαν να του κάνουν φάρσα κατά τη διάρκειά της και ο δημοσιογράφος να τον κάνει έξω φρενών και να αρχίζει να αντιδρά στα λεγόμενά του(δείτε εδώ τι φάρσα σκαρφίστηκε η εκπομπή για τον Ηλία Μαμαλάκη).

«Έχω καιρό να βγω στην τηλεόραση, οι παραγωγές που έκανα ήταν ακριβές και είχαν απαιτήσεις, μετά το 2010 φτήνυναν οι εκπομπές επομένως δεν είχα καμία πρόταση τα τελευταία χρόνια. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή που πήρα από την τηλεόραση δεν ήταν τα λεφτά, αλλά η αγάπη του κόσμου».

Για το φετινό masterchef είπε: «Όταν έδειχνε μόνο μαγειρικές μου άρεσε, αλλά με κούρασαν πολύ οι συνεντεύξεις των παικτών και η ίντριγκα. Πάντως ο Άκης Πετρετζίκης είναι αυτή τη στιγμή το αστέρι της μαγειρικής. Είναι ωραίο παλικάρι, μιλάει ωραία και βγαίνουν οι συνταγές του».

Τέλος αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή: «Για εμένα ήταν πολύ δύσκολο όταν έχασα την πρώτη μου γυναίκα. Μου έλειπε ανά 10 δευτερόλεπτα. Μετά σιγά - σιγά το ξεπέρασα και ξαναπαντρεύτηκα».

«Το 2006 είχα φτάσει 132 κιλά και είχα πρόβλημα κινητικότητας. Μετά από συζήτηση με το γιατρό μου έκανα μια πολύ δύσκολη επέμβαση και έχασα 54 κιλά».

Τέλος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο, που μιλάει για τη σχέση του με τη μαγειρική.