Πως να χάσετε εύκολα κιλά σύμφωνα με τις δίαιτες των celebrities!

Οι ειδικοί τα αποκαλύπτουν όλα!

Πως να χάσετε εύκολα κιλά σύμφωνα με τις δίαιτες των celebrities!

Αν θέλετε και εσείς να χάσετε εύκολα κιλά και να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα όπως μεγάλες celebrities του Hollywood, τότε εμείς σας έχουμε την λύση, με τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες!

Δείτε τις εύκολες δίαιτες και τα μυστικά που ακολουθούν μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Irina Shayk και η Alexa Chung, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών!

1.Vegan μενού με πρωτεΐνες
Το πρόγραμμα διατροφής είναι κατά βάση χορτοφαγικό, χαμηλών θερμίδων και με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ ο καθένας ακολουθεί το δικό του, έπειτα από ιατρικές εξετάσεις και συζήτηση με τον γιατρό. Ειδικότερα:
Οι σούπες με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες: Έχουν ξεχωριστή θέση στο μενού γιατί βοηθούν το σώμα να ξεφουσκώσει και περιέχουν θρεπτικά συστατικά: Τα κραμβοειδή (μπρόκολο, κουνουπίδι), εκτός από τις αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητές τους, αποδίδουν λίγες θερμίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με την αγκινάρα που έχει κάτω από 1% λίπος, ενώ αν προσθέσουμε φύκια στη σούπα η πρωτεϊνική αξία ανεβαίνει, γι’ αυτό τα τελευταία θεωρούνται κλειδί στην απώλεια βάρους.
Οι υδατάνθρακες: Στους καλούς υδατάνθρακες που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα για ενέργεια, δηλαδή στα ολικής άλεσης ζυμαρικά (π.χ. ραβιόλια), μπορούμε να προσθέσουμε πέστο και γέμιση λαχανικών, μπαχαρικά, ενώ για να μη φουσκώσουμε υπάρχει η επιλογή για προϊόντα χωρίς γλουτένη (π.χ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, κρέπες από αλεύρι ρυζιού κ.ά.).
Τα super foods: Το επιδόρπιο είναι ενισχυμένο με σούπερ τροφές, ώστε να κατέβει ο γλυκαιμικός δείκτης. Φρούτα όπως μούρα, καρποί τσία, μπανάνα γίνονται σορμπέ, χυλός και ζελέ και έτσι δεν στερούμαστε το γλυκό.
Τα βότανα: Η εξατομικευμένη φυτοθεραπεία βασίζεται σε τσάι από βότανα που προτείνει ο γιατρός έπειτα από λήψη του ιστορικού μας. Η πρότασή του είναι να καταναλώνουμε καθημερινά κάποιο αφέψημα βοτάνων, ανάλογα με τις ενδείξεις (π.χ. το τσάι σημύδας έχει διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες).

Πως να χάσετε εύκολα κιλά σύμφωνα με τις δίαιτες των celebrities!

2. Boost στον μεταβολισμό
Οι δραστηριότητες στην πισίνα και το personal training που προτείνει το resort στον χώρο του προάγουν τον μεταβολισμό για να καίμε θερμίδες, το Qi Gong, μια κινεζική μέθοδος που εστιάζει στην αναπνοή και την ισορροπία, πολεμά τη φλεγμονή, ενώ ο βελονισμός επιδρά στο νευροενδοκρινολογικό σύστημα οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Τι μπορούμε να προσαρμόσουμε στο δικό μας πρόγραμμα;
Ο βελονισμός: Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η εναλλακτική αυτή θεραπεία οδηγεί σε απώλεια βάρους καθώς αναστέλλει την όρεξη, οπότε μπορεί να συνδυαστεί με μια ελάχιστα υποθερμιδική δίαιτα για περιορισμένο χρόνο. Ειδικότερα, παρατηρείται μειωμένη έκκριση ορμονών που σχετίζονται με την αίσθηση της πείνας, όπως της γκρελίνης.
Qi Gong: Σε μια συνεδρία Qi Gong μαθαίνουμε να αδειάζουμε το μυαλό από τις σκέψεις, χαλαρώνουμε, εστιάζουμε στο τώρα και διαλογιζόμαστε, ακούμε την αναπνοή μας και κάνουμε ασκήσεις ισορροπίας. Μελέτες δείχνουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, μάχεται τη φλεγμονή που προκαλεί η οξείδωση των κυττάρων και το στρες, παράγοντες που ευνοούν την προσθήκη βάρους. Qi Gong προσφέρεται σε διάφορες σχολές (ενδεικτικά: zencenterathens.com)

Η "Δίαιτα των 8 ωρών" που συνιστούν όλοι οι γιατροί

3. Οι θεραπείες σώματος
Το μασάζ ενισχύει την αιμάτωση τοπικά και την κίνηση των υγρών της λέμφου, πολεμώντας την κατακράτηση. Συγκεκριμένα:
Μαλάξεις κατά της κυτταρίτιδας: Το βασικό προϊόν που χρησιμοποιεί ο ειδικός στο resort είναι μια θερμαντική κρέμα με βιταμίνες, φύκη και εκχύλισμα αγριοκαστανιάς που διεγείρουν την κυτταρική αναγέννηση, την αποτοξίνωση και τη σύσφιγξη. Εναλλακτικά κάντε στον χώρο σας ένα σκραμπ σώματος με κόκκους καφέ ή μασάζ με κυκλικές κινήσεις με ένα θερμαντικό έλαιο τζίντζερ.
Λεμφικό μασάζ για την κατακράτηση: Διεγείρει τη λεμφική κυκλοφορία και προάγει την εξάλειψη της κατακράτησης. Ένα είδος λεμφικού μασάζ που γίνεται σε ιατρεία και κέντρα αισθητικής είναι το μηχανικό LPG Lipomassage.

Μείωση θερμίδων, θεραπείες σώματος και το κατάλληλο ασκησιολόγιο παντρεύονται για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όπως οι επισκέπτες υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο στο Lefay resort, είναι σημαντικό κι εμείς να κάνουμε πρώτα ένα τσεκάπ και στη συνέχεια να ακολουθήσουμε το εξατομικευμένο πλάνο για να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά.

Πως να χάσετε εύκολα κιλά σύμφωνα με τις δίαιτες των celebrities!

Το μενού για απώλεια βάρους
1η μέρα
Ορεκτικό: Σούπα με κουνουπίδι και αγκινάρα
1ο πιάτο: Pad thai noodles με λαχανικά, κάσιους και μανιτάρια
2ο πιάτο: Μανιτάρια πλευρώτους με φρέσκια σαλάτα και φυτική σος του Καίσαρα
Επιδόρπιο: Κρέπες από ρύζι με γάλα βανίλιας, σορμπέ σοκολάτας και μούρα

2η μέρα
Ορεκτικό: Σούπα βελουτέ με σπανάκι, μπρόκολο και σκόνη από φύκια Νόρι (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
1ο πιάτο: Ταλιατέλες με πέστο από κέιλ και τριμμένα κάστανα
2ο πιάτο: Κεφτεδάκια από κιμά σόγιας με σος ντομάτας
Επιδόρπιο: Παγωτό καρύδα-μούρα

3η μέρα
Ορεκτικό: Σούπα αρακά με λαχανικά
1ο πιάτο: Ζυμαρικά καλαμποκιού με αγκινάρα και κουκουνάρι
2ο πιάτο: Φυτική μοτσαρέλα σε στρώσεις, σαν πίτα (ψητή)
Επιδόρπιο: Τσάι rooibos

4η μέρα
Ορεκτικό: Σούπα βελουτέ με αρακά και ταχίνι
1ο πιάτο: Σπαγγέτι με κολοκύθα και πικάντικη σος
2ο πιάτο: Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά, σερβιρισμένες σε κρέπα με πουρέ από μπρόκολο και σουσάμι
Επιδόρπιο: Χυλός με γάλα καρύδας, σπόρους τσία, μπανάνα και μπάλα παγωτού με γεύση μούρο

5η μέρα
Ορεκτικό: Σούπα βελουτέ αγκινάρας
1ο πιάτο: Ζυμαρικά από φακή με ρέβες και λεμόνι
2ο πιάτο: Πιτάκια λαχανικών, τυρί από κάσιους, φυτική μαγιονέζα (χωρίς αυγό)
Επιδόρπιο: Γλυκό με ανανά, ζελέ φρούτων και σορμπέ μανταρίνι

Η "Δίαιτα των 8 ωρών" που συνιστούν όλοι οι γιατροί

Η "Δίαιτα των 8 ωρών" ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απώλεια βάρους. Οι γιατροί παγκοσμίως συνιστούν τη νέα αυτή διατροφή. Το νέο βιβλίων των David Zinczenko και Peter Moore, εξηγεί το λόγο για τον οποίο δυσκολευόμαστε να χάσουμε κιλά και προτείνει μία νέα διατροφή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βιβλίο, το σώμα είναι ικανό να μεταβολήσει τις τροφές που λαμβάνει μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα 8 ωρών. Μετά το πέρας των 8 ωρών, οι θερμίδες που καταναλώνονται πηγαίνουν στην περιφέρεια και τους γλουτούς. Με τη "Δίαιτα των 8 ωρών" μπορεί κανείς να χάσει έω και 3 κιλά σε μία βδομάδα ή 10 κιλά σε 6 βδομάδες.

Η επαναστατική δίαιτα των 2 ημερών που σταματά την λαιμαργία!

Έτσι, οι Zinczenko και Moore συνιστούν να τρως από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το μυστικό; Ο καλός ύπνος, όσο νωρίτερα γίνεται. Η έρευνα, στην οποία βασίστηκε το βιβλίο, έγινε πάνω σε ποντίκια και απέδειξε πως τα ποντίκια που έπαιρναν βάρος ήταν αυτά που έτρωγαν όλη μέρα.

Ο David Zinczenko , ο οποίος είναι και συντάκτης του Men's Health, προτείνει:

Σνακ: σαλάτα ή 2 κομμάτια πίτσα ή μια σούπα.

Δείπνο: το δείπνο λαμβάνει χώρα νωρίς το απόγευμα αλλά μπορείς να καταναλώσεις μια μεγάλη ποσότητα φαγητού όπως παϊδάκια ή λαχανικά.

Γλυκό: μετά το τελευταίο γεύμα, μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκάκι ή ένα ποτήρι κρασί αφού το σώμα σου έχει αρκετό χρόνο από τις 6 -7 το απόγευμα για να το επεξεργαστεί σωστά.

Το βιβλίο καταλήγει: Για χρόνια, μας έλεγαν πως είμαστε ό,τι τρώμε. Πλέον ξέρουμε πως είμαστε ό,τι τρώμε και όποτε τρώμε.

Ο ειδικός Υovi Freedhoff από τη μεριά του υποστηρίζει ότι:

Η διατροφή δε συνίσταται μόνο στις ώρες κατά τις οποίες καταναλώνει κανείς τα γεύματα αλλά και στο περιεχόμενό τους, αφού ο Zinczenko προτείνει και συγκεκριμένες υπερτροφές σε κάθε γεύμα, ενώ σχολιάζει και το πρωινό γεύμα λέγοντας ότι είναι πολύ μικρό δεδομένου ότι μετά κάνεις αρκετές ώρες μέχρι να φας.

Ταυτόχρονα μιλά και για τους 100 τρόπους που προτείνει το βιβλίο προκειμένου να κόψεις την πείνα σου όπως "δες ένα θρίλερ, μίλα σοτ τηλέφωνο, μασούλησε πάγο, άναψε κεριά με άρωμα βανίλιας, κανέλας, μπανάνας, πράσινου μήλου ή μέντας" και εξηγεί πως και πάλι θα πεινάς ειδικά αν κοιμηθείς νωρίς.

Τέλος επισημαίνει πως σε περίπτωση που εργάζεσαι, είσαι υποχρεωμένος να ετοιμάζεις όλα σου τα γεύματα από την προηγούμενη μέρα.

Η απόλυτη φθινοπωρινή δίαιτα για να κλείσει επιτέλους το τζιν που τόσο πολύ επιθυμείς να φορέσεις!

Αυτή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή δίαιτα για να κλείσει επιτέλους στην κοιλίτσα σου αυτό το τζιν που τόσο πολύ επιθυμείς να φορέσεις αλλά δεν σου κάνει την χάρη!

Το βράδυ του Σαββάτου έχεις κανονίσει να πας σινεμά με το αγόρι που σου αρέσει και θέλεις να φορέσεις το τζιν που αγαπάς τόσο πολύ, αλλά δεν φοράς πια γιατί δεν σου κλείνει στην κοιλίτσα ή σε πιέζει πολύ.

Ξέρουμε πως αν «έπεφτε» λίγο η κοιλιά θα είσαι σούπερ χαρούμενη για αυτό μόλις σου βρήκαμε ένα express πρόγραμμα διατροφής.

Ακολούθησέ το και θα δεις αλλαγές από την πρώτη κιόλας ημέρα!

Δες το παρακάτω διατροφικό πρόγραμμα:

Πρωινό:

1 ποτήρι γάλα 1,5 %, 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως, 1 κ.γ κότζι μπέρι

ή

1 τοστ με πολύσπορο ψωμί (1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί light), 1 κούπα στιγμιαίου καφέ ή φυσικού χυμού πορτοκαλιού

Δεκατιανό:

2 μπισκότα ολικής αλέσεως

ή

1 μήλο και 1 ακτινίδιο

ή

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό:

1 μερίδα κοτόπουλο βραστό, βραστά λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, σέλινο)

ή

Μανιταρόσουπα ή κρεμμυδόσουπα, 3-4 ελιές

ή

Φασολάδα, τυρί Light, 3-4 ελιές

ή

1 μερίδα βραστό ψάρι και καρότα, 1 πατάτα βραστή

Απογευματινό:

1 γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς

ή

2 μπισκότα ολικής αλέσεως με μία κούπα πράσινο τσάι

ή

3 αποξηραμένα δαμάσκηνα και 5 αμύγδαλα

Βραδινό:

1 αυγό βραστό, σαλάτα με μαρούλι και καρότο

ή

1 πίτα αραβική με γαλοπούλα και τυρί light

ή

Σούπα βελουτέ λαχανικών

Τι πρέπει να προσέξετε:

-Μην ξεχνάτε να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό μέσα στην ημερά

-Αρκεστείτε σε μία κούπα καφέ καθημερινώς κατά προτίμηση σκέτο. Μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι.

-Συνδυάστε τη διατροφή με λίγη άσκηση για να δείτε ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

-Μην παραμελείτε τα γεύματα σας.