Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Η διατροφή που τη βοήθησε να χάσει 35 κιλά και να μείνει μισή

Αυτά είναι τα tips της! Τι έχει... εξορίσει από το ψυγείο της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Η διατροφή που τη βοήθησε να χάσει 35 κιλά και να μείνει μισή

Η αγαπημένη δημοσιογράφος, Τζωρτζέλα Κόσιαβα έχει αποκαλύψει τη διατροφή που τη βοήθησε να χάσει 35 κιλά, στο περιοδικό Youweekly. Πληθωρική, λαμπερή και πάντα to the point, έδωσε τα tips της και έκανε γνωστό πως έχασε τα έξτρα κιλά και έγινε.. άλλος άνθρωπος, αφού έχει ποζάρει και με κολάν.

«Μέχρι τα 27 μου ήμουν γύρω στα 52 με 54 κιλά, ωστόσο το 2005, στα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση στην εκπομπή της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου «Όλα καλά», ήμουν στα 68 κιλά και σιγά σιγά έπαιρνα έξτρα κιλάκια, μέχρι που ανέλαβα την εκπομπή μαγειρικής «Τι θα φάμε σήμερα;» και ήρθε... κι έδεσε (γελάει)», είχε αναφέρει αρχικά.

Αυτά είναι τα tips της Τζωρτζέλας Κόσιαβα που την έκαναν να χάσει 35 κιλά

Τζωρτζέλα Κόσιαβα διατροφή που την έκανε να χάσει κιλά

Πότε αποφάσισες να μπεις σε πρόγραμμα;

Τον Σεπτέμβριο του 2019, που είχα φτάσει τα 94 κιλά. Μέχρι που για λόγους υγείας είπα «Δεν πάει άλλο!», οπότε απευθύνθηκα σε έναν γιατρό, ο οποίος μου σύστησε μια υγιεινή διατροφή.

Θέλεις να μας πεις κάποια tips που ακολουθείς;

Δεν καταναλώνω καθόλου λιπαρά και ζάχαρη, έχω εξορίσει από το ψυγείο μου οτιδήποτε περιέχει ανθρακικό. Δεν τρώω καθόλου πράσινα λαχανικά, όσπρια, πίτες με φύλλο και ξηρούς καρπούς, πίνω πολύ νερό, χυμούς, ενώ καταναλώνω τα φρούτα μου χωρίς τη φλούδα. Ήδη έχω δει σημαντική διαφορά στο βάρος μου, αφού σήμερα είμαι 59 κιλά.

"Από 94 κιλά έφτασα 59! Οι πόνοι είναι φρικτοί, έπεφταν τα μαλλιά μου και..."

Η Τζωρτζέλα φοβάται τα νοσοκομεία και τελικά χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 10 ημέρες με διάτρηση εντέρου. «Μου είπαν σε προλαβαίνουμε δεν σε προλαβαίνουμε. Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου και τις αδερφές μου, αλλά στη μητέρα μου δεν είπα τίποτα. Ξέσπασε ο οργανισμός μου γιατί είχα πιεστεί πολύ. Ήμουν δειλή δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και ευτυχώς ήταν δύο άνθρωποι εκεί που είχαν μεγαλύτερα προβλήματα από εμένα και με βοήθησαν και τους έχω παραπάνω από συγγενείς μου. Φοβόμουν, έκλαιγα συνέχεια. Αυτό με έκανε να αδυνατίσω», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η κόρη μου ήξερε ότι ήμουν στο νοσοκομείο. Δεν ήθελα να με δει από βίντεοκληση. Κάθε βράδυ έκλαιγα. Έτσι αδυνάτισα γιατί αν δεν προσέξεις μπορεί να νοσηλευτείς ξανά. Δεν κάνει να τρώω λιπαρά, να πίνω καφέδες και αναψυκτικά. Το έπαθα ξανά τον Μάρτιο αλλά δεν νοσηλεύτηκα, ήμουν σπίτι με ισχυρές αντιβιώσεις για 20 μέρες. Εκεί έχασα τα περισσότερα. Από 94 έφτασα 59. Οι πόνοι είναι φρικτοί, είχα πάθει αβιταμίνωση και μου έπεσαν τα μαλλιά. Δεν είχα όρεξη να φάω τίποτα. Ήθελα να γυρίσω στη δουλειά αλλά ο γιατρός μου είπε να μείνω σπίτι γιατί ο οργανισμός μου δεν ήταν καλά. Έτσι έκοψα τα μαλλιά γιατί μου έπεφταν».

Το πρόβλημα της προκάλεσε και ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο προκαλεί πόνους σε όλους τους μυς. Αφού έκανε όλες τις εξετάσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, ένας ρευματολόγος κατέληξε στη διάγνωση και με μια αγωγή σε δύο εβδομάδες «αναστήθηκε», όπως είπε.

«Δύο ώρες κοιμόμουν και ξύπναγα, μετά ήρθε η κατάθλιψη και απίστευτες φοβίες θανάτου», τόνισε.

Ο άντρα της τη στήριξε. «Πρέπει να του κάνω άγαλμα. Είναι ήρωας ο Σταμάτης, πέρασε άσχημα με εμένα και ευτυχώς στα δύσκολα έχει χιούμορ. Η μητέρα μου δεν το έμαθε τότε. Διαγνώστηκε τον Ιούνιο με καρκίνο στο αίμα, δεν της το είπαμε ποτέ αλλά το ήξερε. Με έπαιρνε και μου έλεγε δεν σε βλέπω. Της έλεγα δεν βγαίνω γιατί κάνω ρεπορτάζ έξω. Μετά έχασα βάρος. Η μάνα μου είχε μεγάλη στεναχώρια που ήμουν παχουλή. Εκείνη ήταν αδύνατη γυναίκα. Το είχε βάρος πάνω της. Όταν νοσηλεύτηκε την πρώτη φορά έφυγα με τη Μαρκέλλα και πήγα να τη δω και όταν με είδε αδύνατη έσκασε ένα χαμόγελο… Αναστήθηκε. Της υποσχέθηκα ότι δεν θα παχύνω ποτέ. Μετά το καλοκαίρι της είπα τι είχε συμβεί».