Δολοφονία ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου! «Της έφραξαν τη μύτη και...»

Τι είπαν οι ιατροδικαστές;

Δολοφονία ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου! «Της έφραξαν τη μύτη και...»

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά! «Της έφραξαν τη μύτη και...»

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 60χρονη έδειξε ότι άγνωστος δράστης ή δράστες έκλεισαν το στόμα και τη μύτη της 60χρονης.

Πρόκειται για βίαιο και ασφυκτικό θάνατο σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Η σορός της Αμερικανίδας δε φέρει κακώσεις. Δεν έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης ούτε τραύμα από μαχαίρι ή όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost φαίνεται ότι ο θάνατος της 60χρονης επήλθε την ημέρα της εξαφάνισης. Και στα Μάλλια της Κρήτης βρέθηκαν 2 άνθρωποι νεκροί!

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το σημείο όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα δεν θα μπορούσε να το προσεγγίσει από μόνη της.

Πρόκειται για μία δαιδαλώδη στοά (στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά) η οποία είχε διαμορφωθεί κατά την γερμανική κατοχή ενώ ακόμα και οι κάτοικοι της περιοχής το αγνοούν.

Η προσέγγιση στην συγκεκριμένη στοά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο ενώ δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι καθώς κλαδιά και φύλλωμα κάλυπταν την είσοδο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ

Αυτό είναι το τούνελ που εντόπισαν τη νεκρή βιολόγο στα Χανιά! (Βίντεο)

Μέσα σε ένα δαιδαλώδες τούνελ - απομεινάρι της γερμανικής κατοχής, εντοπίστηκε νεκρή από το βράδυ της Δευτέρας η Αμερικανίδα βιολόγος και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της.

Το συγκεκριμένο, τεχνητό, τούνελ, μαζί με άλλα παρόμοια που υπάρχουν στην περιοχή, χρησιμοποιούνταν από τους Γερμανούς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σαν καταφύγια και πολυβολεία.

Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του τούνελ, που δημοσίευσε το FlashNews

Η αστυνομία δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια

Η νεκροψία - νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες μέρες, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα που εξέτασε τον χώρο στον οποίο εντοπίστηκε η σορός, θα ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου της 60χρονης.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το πώς η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη βρέθηκε στη σπηλιά, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κολιμπάρι. Ωστόσο μια ακόμα τραγωδία συγκλόνησε την Κρήτη!

Η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Tο πτώμα της 60χρονης βιολόγου βρέθηκε μπρούμυτα χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Ωστόσο από τα ρούχα που φορούσε εκτιμήθηκε ότι ήταν η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τρίτη από την περιοχή του Κολυμπαρίου στα Χανιά και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν σκεπασμένη με ένα πανί, ενώ η σπηλιά ήταν κλεισμένη με μια παλέτα, στοιχεία τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.