Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης!

Μεγάλη απώλεια!

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης!

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης του ακοντισμού και σκόρπισε το πένθος στην οικογένεια και τους φίλους του.

Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για έναν γενναιόδωρο άνθρωπο με μια μεγάλη αθλητική καρδιά.

Ο Egil Danielsen, πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Εκπροσώπησε τη Νορβηγία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη, πετυχαίνοντας ρίψη 85,71 μέτρων έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ εκείνη την εποχή.

Πένθος! Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας πολιτικός!

«Αν κερδίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα είναι σημαντικό. Τότε ήταν απίστευτο. Ήταν ένας ήρωας όταν γύρισε πίσω», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συνδέσμου Αθλητισμού αναφερόμενος στον θάνατό του ενώ τόνισε πως ο Danielsen άνοιξε το δρόμο για άλλους σπουδαίους αθλητές της χώρας.

Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης!

Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Λιοντάκης!

Πένθος επικρατεί μετά την είδηση πως ο Χριστόφορος Λιοντάκης έφυγε από τη ζωή. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές της Κρήτης, και από τη ζωή σε ηλικία 74 χρόνων. Κατά την διάρκεια της νύχτας ο σπουδαίος ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος όλο τον κόσμο των γραμμάτων. Έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα!

Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Λιοντάκης

Βιογραφικό

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης γεννήθηκε το 1945 στο Ηράκλειο Κρήτης και είχε καταγωγή από το Ίνι. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης, στο Παρίσι.

Η πρώτη του συλλογή ποιημάτων δημοσιεύθηκε το 1973.

Ανήκει στην αποκαλούμενη Γενιά του ’70, μαζί με άλλους συγγραφείς που άρχισαν να δημοσιεύουν τα έργα τους κατά τη δεκαετία του 1970, και κυρίως προς το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Το 2000 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή ποιημάτων του Με το φως που δημοσιεύθηκε το 1999. Επίσης, για την ίδια συλλογή ποιημάτων έλαβε το βραβείο του διακεκριμένου λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω. Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού του απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη της Τάξεως των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου του απένειμε το Λογοτεχνικό Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης. Το 2012 έλαβε για το ποιητικό του έργο, το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης έχει γράψει μία σειρά από σπουδαία ποιήματα ενώ παράλληλα έκανε μεταφράσεις έργων του Σαντάλ, του μπονεφουά, του Ρεμπώ και άλλων.

Πέθανε στα 39 της η Μαρία Βλάχου ύστερα από μάχη με τον καρκίνο!

Σε ηλικία 39 ετών, η Μαρία Βλάχου έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Ήταν μία από τους πλέον προβεβλημένους εκπροσώπους του κύματος της νέας επιχειρηματικότητας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο η Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία Βλάχου συμβόλισε την νεοφυή επιχειρηματικότητα όταν αποφάσισε μαζί με την αδερφή της να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία. Πριν από χρόνια την κάλεσαν από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Η επιχειρηματική της ενασχόληση ξεκίνησε με ένα τυχαίο τρόπο. Η Μαρία Βλάχου είχε μετακομίσει στις Βρυξέλλες, όπου και εργαζόταν ως μεταφράστρια. Σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία δοκίμασε πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα: “Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!”. “Τι ωραία ιδέα” μου απάντησε. “Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;”», της απάντησε η αδερφή της.

Η Μαρία Βλάχου επέστρεψε στην Κορινθία, την πατρίδα της. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν το 2007 τη δική τους σαλιγκαροτροφική επιχείρηση. Με την εταιρεία Fereikos και οι δύο αδερφές κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δίνοντας τον καθημερινό αγώνα στην αγορά