Στους 306 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στους 306 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Νέος θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής 13/9, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο, στην Ελλάδα, στους 306.

Κατέληξε 87χρονη, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που είχε εισαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου στον προεγχειρητικό έλεγχο. Η ηλικιωμένη δεν έφερε υποκείμενα νοσήματα. Αυτά είναι και τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Ελλάδα νεκρός κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σε 207 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (13/09) ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.240, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες

Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 20 ημερών

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκε την Παρασκευή βρέφος μόλις 20 ημερών με καταγωγή από το Αφγανιστάν, με εμπύρετο νόσημα και αναπνευστικά προβλήματα. Εκεί διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα του.

Το βρέφος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και είναι πιθανό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που -όμως- δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Γι' αυτό και προγραμματίζεται να μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, ενώ δείτε εδώ και πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα και το νεογέννητο δεν περιλαμβάνονται στους 35 διαπιστωμένους ασθενείς πρόσφυγες ούτε σε αυτούς που έχουν χαρακτηρισθεί επαφές τους

Κλειστά τα σχολεία στη Λέσβο μέχρι την Τετάρτη

Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης. Με απόφαση του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης «η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς»