Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Ομολογεί την ενοχή της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Ομολογεί την ενοχή της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε πριν ενάμιση χρόνο επίθεση με βιτριόλι. Η κατηγορούμενη μάλιστα ανέφερε πως ομολογεί την πράξη της και δηλώνει ένοχη, ωστόσο ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη. Δείτε εδώ και την γραπτή δήλωσή της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της κατηγορούμενης στην υπόθεση με βιτριόλι

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο.

Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης».

Τι ψιθύρισε ο Κεχαγιόγλου στην Ιωάννα έξω από την Ευελπίδων λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η επίθεση με το βιτριόλι που είχε γίνει πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο με θύμα την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Από τότε η ίδια προσπαθεί να ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητά της μετά από αυτή την αποτρόπαια επίθεση που έζησε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βρίσκεται αυτή την ώρα στην δικαστική αίθουσα. Μάλιστα, κατά την άφιξή της στα δικαστήρια ήταν άκρως συγκλονιστική ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Η ίδια, έφτασε με ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της και περπάτησε από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία. Από την άλλη όμως τα βλέμματα κέντρισε Κατά την άφιξή της στη δικαστική αίθουσα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα, ζητώντας της να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.