71χρονος στην Αιτωλοακαρνανία κατηγορείται για τον βιασμό 2 ανηλίκων

Σοκάρουν οι περιγραφές τους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
71χρονος στην Αιτωλοακαρνανία κατηγορείται για τον βιασμό 2 ανηλίκων

Πάγωσε η τοπική κοινότητα στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας από τις τελευταίες εξελίξεις με 71χρονο να κατηγορείται για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών. Οι λεπτομέρειες σοκάρουν ενώ τα δύο κορίτσια καταγγέλουν ότι έζησαν έναν εφιάλτη στα χέρια του κατηγορούμενου.

Πρόκειται για δύο ανήλικες αδερφές, 10 και 15 ετών, οι οποίες εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα τους τη φρίκη που βίωσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tempo24, αρχικά η μεγαλύτερη και στη συνέχεια η μικρότερη ισχυρίστηκαν πως ο ηλικιωμένος προέβη σε ανάρμοστες πράξεις στην οικία του. Περιέγραψαν ότι τις θώπευσε και στη συνέχεια δεν δίστασε να τις βιάσει.

Έντρομος και σοκαρισμένος ο πατέρας των κοριτσιών μετέβη την Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας και κατήγγειλε τα όσα του ανέφεραν οι κόρες του.

Άμεσα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 71χρονου, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Πρόκειται για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της γεννετήσιας πράξη με ανήλικο κάτω των 12 ετών και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή.

Ο φερόμενος ως βιαστής θα βρεθεί την Παρασκευή ενώπιον του Ανακριτή Λευκάδας για να απολογηθεί και αναμένεται Ανακριτής και Εισαγγελέας να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείρηση ενώ καταγγελία για βιασμό δέχτηκε και ο Ντιέγκο Μαραντόνα ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

71χρονος στην Αιτωλοακαρνανία κατηγορείται για τον βιασμό 2 ανηλίκων

Μόνο ισόβια για βιαστές ανηλίκων - Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Την μεταρρύθμιση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα επιχειρεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποκατάσταση του κοινού περι δικαίου αισθήματος των πολιτών που προκάλεσαν οι αλλαγές στο ποινικό δίκαιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019.

Επί της αρχής οι προωθούμενες αλλαγές αυστηροποιούν το ποινικό πλαίσιο με αύξηση των προβλεπόμενων ποινών, εισαγωγή επιβαρυντικών περιστάσεων, διεύρυνση του αξιοποίνου κ.α. Ειδικότερα, για την βαριά εγκληματικότητα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, θανατηφόρος ληστεία η προβλεπόμενη ποινή θα είναι πλέον μόνον η ισόβια κάθειρξη, χωρίς να υφίσταται η διαζευκτικότητα ισοβίου ή πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως ισχύει σήμερα. Περαιτέρω αυστηροποιούνται τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται είτε σε βάρος ενηλίκων είτε σε βάρος ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υπερ των προωθούμενων διατάξεων τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, επιφυλάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25. Πάντως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των προωθούμενων αλλαγών διαφωνώντας με την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα ενώ νέες καταγγελίες βιασμού από γνωστό ηθοποιό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Μόνο ισόβια για βιαστές ανηλίκων

Για τους ανήλικους, η αυστηροποίηση συνίσταται τόσο στην αναδιαμόρφωση και διεύρυνση των ηλικιακών ορίων, όσο και στην τυποποίηση ως κακουργημάτων συγκεκριμένων αδικημάτων. Πλέον, για την αποπλάνηση ανηλίκων, την αιμομιξία κ.α. η προβλεπόμενη ποινή θα είναι κάθειρξη έναντι της φυλάκισης. Επιπλέον, προβλέπεται ρητά για πρώτη φορά η περίπτωση βιασμού σε βάρος ανηλίκου με ποινή την ισόβια κάθειρξη.