Γλυκά Νερά: "Τώρα τη δολοφόνησαν έμποροι ναρκωτικών; Πόσα ψέματα!" - Ξέσπασε φίλος της Κάρολαιν

"Άδειασε" τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γλυκά Νερά:

Στο Πρωινό μίλησε αδερφικός φίλος της Κάρολαιν το πρωί της Παρασκευής (26/11) και αναφέρθηκε στην δολοφονία της, κατακεραυνώνοντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπολου, για τον οποίο διέρρευσε ένα βίντεο από το κινητό του.

Οι δηλώσεις φίλου της Κάρολαιν

«Είναι σιχαμένος! Πόσες φορές θα δολοφονήσει την Καρολάιν; Πρώτα τη δολοφόνησαν «οι ληστές», μετά ο ίδιος «γιατί πήρε η Καρολάιν να χτυπήσει το μωρό», όπως τόλμησε να πει και τώρα την Καρολάιν τη δολοφόνησαν έμποροι ναρκωτικών; Πόσα ψέματα! Με τα καινούργια που γράφονται γιατί δεν αντιδρά; Είναι πανέξυπνος!

Όπως έστησε σκηνικό ληστείας, τώρα θέλει να στήσει νέο σκηνικό, γιατί έτσι τον βολεύει» δήλωσε.

«Ο θάνατος της Καρολάιν δεν ήταν ακαριαίος» - Ολόκληρη η εισαγγελική πρόταση για τον Μπάμπη

Ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά με τον ίδιο να ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή σε δίκη του συζυγοκτόνου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου για δυο κακουργήματα -ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου- αλλά και για ψευδή καταγγελία (επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του) και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση (επειδή έδωσε ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές).

Ο εισαγγελικός λειτουργός, στην πρότασή του, που αριθμεί 24 σελίδες, αφού αναλύει εκτενώς την σχετική ποινική νομοθεσία για τα αδικήματα που αποδίδει στον συζυγοκτόνο, περιγράφει καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Κάνει λόγο για πλήρη απομόνωση της νεαρής κοπέλας από τον προφυλακισμένο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο και παράλληλα περιγράφει πώς ο κατηγορούμενος χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή γυναίκα, φτάνοντας στο σημείο να της επιτρέπει να χρησιμοποιεί μόνο ταξί για τις μετακινήσεις της, που άνηκε σε φίλο του.

Όσον αφορά στην αδικοχαμένη κοπέλα και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, της μικρής Λυδίας, η επιμέλεια της οποίας ανατέθηκε οριστικά στους γονείς της Καρολάιν, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η νεαρή γυναίκα και νεοεισαχθείσα στο Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά «βίωνε ως εγκλεισμό τη σχέση της με τον κατηγορούμενο» και «εμφανιζόταν φοβισμένη».

Αρχικά, ο εισαγγελέας αναφέρεται στη γνωριμία του ζευγαριού στην Αλόννησο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Καρολάιν και στη συνέχεια περιγράφει τον γάμο του ζευγαριού και τα προβλήματα που αυτός αντιμετώπιζε, με ευθύνη -όπως αναφέρει- του κατηγορούμενου, ο οποίος προσπαθούσε να απομακρύνει την άτυχη κοπέλα από κοινωνικές δραστηριότητες, σχέσεις και συναναστροφές, «ώστε να μπορεί να την χειραγωγεί».

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι επιλέχθηκε η μεζονέτα των Γλυκών Νερών για μόνιμη κατοικία του ζεύγους, ώστε το θύμα να βρίσκεται μακριά από το πανεπιστήμιο, όπου είχε καταφέρει να εισαχθεί, ότι η Καρολάιν ήταν επιβαρυμένη με τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή του παιδιού, χωρίς καμία βοήθεια από τρίτο πρόσωπο, καθώς και ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν συνεχώς παρών σε συναντήσεις της με τις φίλες της.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε αποκλειστικά τη διαχείριση των οικονομικών, αφήνοντας τη γυναίκα του σε πλήρη άγνοια -«δεν της άφηνε καθόλου χρήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά- ενώ επέλεγε για τις μετακινήσεις της «συγκεκριμένο ταξί, ιδιοκτησίας φίλου του»!

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η κοπέλα κατά τις εγκυμοσύνες της και στις ψυχολογικές μεταπτώσεις που εμφάνιζε μετά τα προβλήματα υγείας της κόρης της και τα οποία αντιμετωπίστηκαν. Το ζευγάρι -σύμφωνα με την πρόταση- αναζήτησε λύσεις για να αντιμετωπίσει τις εντάσεις στον γάμο του και κατέφυγε στη σύμβουλο ψυχικής υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου. Η τελευταία, αφού έβλεπε και τους δυο για περίπου τρεις μήνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άτυχη Καρολάιν «δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη» και ότι το ζεύγος «ήταν -με επιλογή κυρίως του κατηγορουμένου- τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον αμφοτέρων των συζύγων». Ενδεικτικό είναι ότι η άτυχη Καρολάιν είχε συναντηθεί για τελευταία φορά με τους γονείς της τον Σεπτέμβριο του 2020!

Ακόμη, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που επικαλείται την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας, η νεαρή γυναίκα «βίωνε ως εγκλεισμό την σχέση της με τον κατηγορούμενο» και αυτή «διακατεχόταν ενόψει και της ηλικιακής τους διαφοράς από σύνδρομο «συνεξάρτησης»» από τον προφυλακισμένο πιλότο «(αποδοχή του προσώπου αλλά απόρριψη του ατόμου του)». Επίσης, η Καρολάιν «εμφανιζόταν φοβισμένη, στους συχνούς δε διαπληκτισμούς του ζεύγους και σε στιγμές έξαρσης εκτόξευε προς τον κατηγορούμενο μη σοβαρές απειλές περί αποχώρησης της από τη συζυγική οικία είτε μόνη της είτε μαζί με το παιδί τους».

Γλυκά Νερά απόφαση εισαγγελέα για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο