Πανικός στην Θεσσαλονίκη! Σοκ με αυτό που βρέθηκε μέσα στο Πανεπιστήμιο!

Το απόλυτο χάος...

Πανικός στην Θεσσαλονίκη! Σοκ με αυτό που βρέθηκε μέσα στο Πανεπιστήμιο!

Πανικός και σοκ στην Θεσσαλονίκη, με αυτό που βρέθηκε μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί απεντόμωση για τους ψύλλους από την εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Η υπάλληλος στον τομέα φύλαξης του πανεπιστημίου, Λυδία Ζαρζάνη, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως «πριν μια εβδομάδα είχα τσιμπήματα πρώτα στα πόδια και μετά στο υπόλοιπο σώμα μου. Δεν ήξερα από τι ήταν νόμιζα ότι ήταν από κουνούπια και όταν πήγα στο νοσοκομείο μού είπαν ότι είναι τσιμπήματα από ψύλλους. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (του Τμήματος), καθώς ήδη είχαν τσιμπήματα καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι».

«Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, κάποιοι συνάδελφοι και εργαζόμενοι μου είπαν ότι έχουν τσιμπήματα που μοιάζουν να είναι από ψύλλους. Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι σε πάρα πολλούς χώρους στο ισόγειο και στους ορόφους και ειδοποιήσαμε την υπηρεσία καθαριότητας η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία απεντόμωσης. Παρασκευή και Δευτέρα παρέμεινε η σχολή κλειστή, καθώς είναι πολλοί οι χώροι και έπρεπε να ολοκληρωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σπαθής.

Θεσσαλονίκη: Ξύλο μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στο λιμάνι!

Ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, τόνισε ότι «η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημίου έχει και τη συμβατική υποχρέωση απεντόμωσης. Ενημερώσαμε και ξεκίνησε τη διαδικασία εδώ στο Χημείο και στο Βιολογικό. Μας ενημέρωσαν όμως δεν θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των ψύλλων με μια φορά και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη» και διευκρίνισε πως «κλείσαμε το χημείο για δύο ημέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το ξανακλείσουμε».

Ο κ. Σπαθής επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία απεντόμωσης: «Θα προσπαθήσουμε να γίνει σε μια ημέρα, διότι δημιουργείται πρόβλημα είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και είναι δύσκολο να μη λειτουργεί τίποτα στο Τμήμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να λυθεί με τη δεύτερη απεντόμωση το θέμα. Είμαι 35 χρόνια εδώ και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο».

Θεσσαλονίκη: Τέλος στο θρίλερ! Εξιχνιάστηκε μετά από 6 χρόνια απόπειρα δολοφονίας!

Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα πριν από έξι χρόνια, τον Αύγουστο του 2013, σε περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο τριανταεννιάχρονοι Έλληνες, που, σύμφωνα με ανακοίνωση, πυροβόλησαν εναντίον εξηντάχρονου την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν.

Επαναξιολογώντας μαρτυρικές καταθέσεις και επανεξετάζοντας από μηδενική βάση το προανακριτικό υλικό, ειδική ομάδα του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με ανεξιχνίαστα εγκλήματα, κατάφερε να «ξεπαγώσει» την υπόθεση, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τους δύο κατηγορούμενους ως δράστες.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δείχνουν» τον δολοφονημένο συνεργό τους ως «εγκέφαλο»

Το δε κίνητρό τους, όπως έγινε γνωστό, φαίνεται πως ήταν προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Ιόλη Χατζηλύρα: Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία της! Τι συνέβη;

Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία της Ιόλης Χατζηλύρα! Διαβάστε αναλυτικά το τι συνέβη!

Πιο συγκεκριμένα, τη σύλληψη του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 26χρονης από την Κύπρο, Ιόλης Χατζηλύρα η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε θάμνους σε πάρκο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 34χρονος Μπράντλεϊ Έντουαρντς όπως είναι το όνομά του διευκρινίστηκε ότι συνελήφθη μετά από πληροφορία που έδωσαν πολίτες στις αρχές.

Η αστυνομία είχε δώσει την Κυριακή βίντεο και φωτογραφίες του Έντουαρντς στις οποίες, μεταξύ άλλων, φαινόταν να κινείται ύποπτα κρατώντας την τσάντα της άτυχης 26χρονης.

Δολοφονία Ελληνοκύπριας: Βίντεο ντοκουμέντο με ύποπτο 34χρονο άντρα στη δημοσιότητα!

Η σορός της Χατζηλύρα είχε βρεθεί γεμάτη αίματα και μώλωπες από δημοτικούς υπαλλήλους στις 4 Σεπτεμβρίου.


Όπως είχαν διευκρινίσει οι αρχές η 26χρονη δεν ήταν πλήρως ενδεδυμένη όταν εντοπίστηκε «καθώς είχαν αφαιρεθεί ορισμένα από τα ρούχα της» χωρίς, πάντως, να έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Θρίλερ με τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα! Στις τελευταίες κινήσεις της η λύση του εγκλήματος;

Σε θρίλερ για γερά νεύρα, έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα! Στις τελευταίες κινήσεις της η λύση του εγκλήματος;

Οπως μεταδίδουν ξένα Μέσα Ενημέρωσης, οι Αρχές εκτιμούν ότι η 26χρονη δολοφονήθηκε άγρια, λαμβάνοντας υπόψιν και την κατάσταση που εντοπίστηκε νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιόλη Χατζηλύρα βρέθηκε σχεδόν γυμνή με μώλωπες και αίματα, ενώ φαίνεται να κλάπηκαν και προσωπικά της αντικείμενα, όπως το τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

Εντοπίστηκε νεκρή στην άλλη πλευρά της πόλης η 26χρονη Ελληνοκύπρια


Ωστόσο, μεγάλα ερωτήματα προκαλεί στις Αρχές το γεγονός πως η σορός της 26χρονης βρέθηκε στην άλλη πλευρά της πόλης που διαμένει, ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα reporter.com.cy η νεαρή χρησιμοποιούσε σχεδόν πάντα για τις μετακινήσεις της το τρένο. Σημειώνεται ότι το άψυχο σώμα της ήταν πλησίον των γραμμών, πεταμένο μέσα σε θάμνους.

Την ίδια ώρα η αστυνομία της πόλης Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, αφού τα στοιχεία που έχει για την υπόθεση είναι ελάχιστα. Αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τελευταίες κινήσεις της άτυχης κοπέλας που ίσως να δώσουν στις αρχές το επόμενο κομμάτι για την συμπλήρωση του παζλ της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αδελφός της 26χρονης, Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας, μιλώντας στην ιστοσελίδα Brisbane Times, ανέφερε πως είχε να δει την αδελφή του από το 2016, όταν αυτή επέστρεψε στην Αυστραλία με τον πατέρα τους.


Δολοφονία Κύπριας στην Αυστραλία: Η αποκάλυψη του αδερφού τους που δεν ήξερε κανείς!

Ο αδερφός της Κύρπιας που δολοφονήθηκε στην Αυστραλία έκανε την αποκάλυψη που δεν ήξερε κανείς!

Ο αδερφός της 26χρονης Κύπριας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο γνωστό πάρκο Brisbane, περιέγραψε στην εφημερίδα «Brisbane Times» το σοκ και τη θλίψη του αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της αδερφής του, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά της.

Την άτυχη Ιόλη Χατζηλύρα εντόπισε υπάλληλος του δήμου μέσα σε λίμνη αίματος, γεμάτη μώλωπες και σχεδόν γυμνή.

Η οικογένεια της 26χρονης μετακινούνταν συνέχεια από την Κύπρο στην Αυστραλία, ενώ όλα της τα αδέρφια ζουν πλέον στην Κύπρο.

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας, αδερφός της Ιόλης, είχε αναφέρει στις Brisbane Times ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο το 2014.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

Ο αδερφός της μίλησε στις Brisbane Times μερικά λεπτά μετά την επιβεβαίωση από την αστυνομία στα μέσα ότι ο θάνατος εξετάζεται ως ύποπτος.

«Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον ανθρωποκτονία;», διερωτάται.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη».

«Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Αστυνομίας Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Χατζηλύρα ως ύποπτο.

«Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μια κατά τα άλλα υγιή νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά στο Πάρκο Kalinga», δήλωσε ο Trezise. «Περιλαμβάνει το γεγονός ότι φαίνεται να έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί η θέση της στους θάμνους και το γεγονός ότι μερικά από τα ρούχα της έχουν επηρεαστεί», σημείωσε.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα μια αιτία θανάτου και προσπαθεί ακόμα διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στο πάρκο. Ο Trezise είπε ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν στο Spring Hill, κοντά στο CBD της Brisbane, 24 ώρες πριν εντοπιστεί το σώμα της. «Είναι πολύ πιθανό να πέθανε εκεί που βρέθηκε», είπε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια προσωπικά στοιχεία της λείπουν, αλλά η αστυνομία δεν είναι σίγουρη τι είναι. «Εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο τι συνέβη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», επεσήμανε.


Πηγή: sigmalive.com