Έσκασε νέο επίδομα ανάσα! Ποιοι θα το πάρετε και πότε;

Σας αφορά!

Έσκασε νέο επίδομα ανάσα! Ποιοι θα το πάρετε και πότε;

Έσκασε ένα νέο επίδομα ανάσα! Ποια θα το πάρετε και πότε;

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί εντός των προσεχών ημερών στο σύστημα TAXISNET η ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2019-2020.

Η υπηρεσία θα ανοίξει τις "πύλες" της από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος.

Για την υποβολή της αίτησης είσπραξης του επιδόματος ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.aade.gr και στη συνέχεια να επιλέξει την ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Επίδομα "ανάσα": 200+ ευρώ στην τσέπη σας έως το τέλος Νοέμβρη!

Στη συνέχεια, η είσοδος στην υπηρεσία χορήγησης του επιδόματος μπορεί να γίνει με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

- Με την χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

- Με πληκτρολόγηση του ΑΦΜ και του αριθμού ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος θέρμανσης θα υπάρχουν οι παρακάτω δύο επιμέρους εφαρμογές:
* Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους.
* Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

Ο ενδιαφερόμενος να ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης θα πρέπει, αφού επιλέξει την εφαρμογή «Υποβολή Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης», να συμπληρώσει την σχετική αίτηση

Πηγή: protothema.gr

Έσκασε επίδομα "ανάσα" 560 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα!

Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά πριν από τα Χριστούγεννα! Έσκασε επίδομα 560 ευρώ!

Μάθετε εδώ ποιο το δικαιούνται!

«Ανάσα» για χιλιάδες πολίτες! Ποιοι θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας;

Πιο εύκολα θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης φέτος οι πολίτες σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η ελάχιστη δαπάνη για πετρέλαιο έχει μειωθεί. Έτσι, τα νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης ακόμα και για μικρές ποσότητες πετρελαίου.

Για να εισπράξει το επίδομα που δικαιούται ένα νοικοκυριό θα αρκεί να ξοδέψει για αγορά πετρελαίου θέρμανσης ποσό μικρότερο κατά 65%-70% σε σύγκριση με αυτό που ξόδεψε πέρυσι.

Το ποσό του επιδόματος που θα εισπράξει θα αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει προμηθευτεί, ενώ πέρυσι το επίδομα αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξεως του 15%-16% της αξίας του.

Επιπλέον, την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι που βαρύνονται με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα σπουδάζοντα ή στρατευμένα ή άνεργα) θα λάβουν το επίδομα προσαυξημένο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Επίσης, όσοι δικαιούχοι κατοικούν σε ορεινούς Δήμους που ανήκουν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας θα λάβουν πρόσθετο επίδομα, ενώ όσοι κατοικούν σε ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους μη ορεινούς, θα λάβουν επίδομα υψηλότερο κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

επίδομα θέρμανσης