Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτή την ώρα θα έχουμε ξανά βροχές!

Έσκασε τώρα!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτή την ώρα θα έχουμε ξανά βροχές!

Έσκασε μόλις τώρα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Αυτή θα είναι η ώρα που θα έχουμε ξανά βροχές σε όλη τη χώρα!

Άστατος θα είναι και σήμερα, Τρίτη ο καιρός με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες, με εξασθένηση από το βράδυ, την ίδια στιγμή, που βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Πολλαπλές καταστροφές με 4 νεκρούς! 'Επληξε Λήμνο - Ρόδο

Αυτή την ώρα, ισχυρή βροχή εκδηλώνεται στις Βρύσες Χανίων.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τo meteo.gr, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καλά κρατεί - Ποιες περιοχές θα "σαρώσει" ο «Γηρυόνης»;

Η κακοκαιρία καλά κρατεί! Μάθετε ποιες περιοχές θα "σαρώσει" ο «Γηρυόνης» σήμερα- Πώς θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα;

Η 3η φάση της κακοκαιρίας Γηρυόνης αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα, με τα φαινόμενα να κρατούν ως το πρωί της Τετάρτης.

"Θέρισε" ο «Γηρυόνης» - Αυτές είναι οι περιοχές που "βούλιαξαν"!

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, από τα ξημερώματα έρχεται το τρίτο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, το οποίο αναμένεται να πλήξει στην διάρκεια της ημέρας το νότιο Ιόνιο, την νότια Πελοπόννησο, το Αιγαίο και την Κρήτη, καθώς και τα Δωδεκάνησα, αργά τη νύχτα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, το οποίο είναι σε ισχύ, αναμένονται σήμερα έντονα φαινόμενα, στις εξής περιοχές:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου στα Δωδεκάνησα.
Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στο Αντίρριο, αλλά και σε μία γυναίκα με προβλήματα υγείας στη Ρόδο, ενώ προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Κινέτα, αλλά και περιοχές της βόρειας Ελλάδας, του Ιονίου, της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου.

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες
Ο καιρός θα είναι και σήμερα άσχημος, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπου ισχυρές στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Από το βράδυ όμως αναμένεται εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αστατος, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr