Κορωναϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό! Ύποπτο κρούσμα!

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Κορωναϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό! Ύποπτο κρούσμα!

Συναγερμός σήμανε στον Ευαγγελισμό με πιθανό ύποπτο κρούσμα από τον Κορωναϊό! Τι λένε ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες και τι συνέβη ακριβώς; Ποια τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα κατά του θανατηφόρου ιού;

"Πανικός" στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από ασθενή που προσήλθε στο νοσοκομείο έχοντας συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού.

Ο ασθενής είναι ένας 30χρονος άνδρας που επέστρεψε πρόσφατα από την Κίνα. Αμέσως μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί από τι ακριβώς πάσχει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός που ούτως ή άλλως ήταν σε επιφυλακή.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν όπως προβλέπεται για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής έχει όντως προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή αν είναι προσβεβλημένος από κάτι διαφορετικό. Τελικά από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής δεν πάσχει από Kορωνοϊό.

Είδατε στο μεταξύ τον άντρα που μπήκε σε αεροπλάνο και είπε ότι έχει Κορωναϊό με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω η πτήση;

Πηγή: protothema.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός! Τρίτο κρούσμα στην Βρετανία!

Συναγερμός έχει σημάνει με τον Κορωναϊό, καθώς βρέθηκε και τρίτο κρούσμα στην Βρετανία! Τι λένε ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν και τι πρέπει να προσέξουμε για να παραμείνουμε ασφαλείς;

Τρίτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλεο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας. «Άλλος ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τρία», δήλωσε ο Κρις Ουίτι.

Τα πρώτα κρούσματα στην Αγγλία έκαναν την εμφάνισή του πριν από περίπου μια εβδομάδα και επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας που μπήκαν άμεσα σε καραντίνα, με τον Ουίτι να αναφέρει τότε πως κανείς δεν θα διατρέξει κάποιον κίνδυνο καθώς υπάρχουν όλα τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό που ξεκίνησε από την Ουχάν της Κίνας.
Χθες, η Βρετανία έδωσε οδηγίες στους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα, εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς η αναστολή πτήσεων, στην οποία προχώρησαν αεροπορικές εταιρίες, καθιστά ολοένα πιο δύσκολο να φύγει κάποιος από τη χώρα.

Από την άλλη αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τους γιατρούς των νοσοκομείων της Ουχάν.


Πηγή: iefimerida.gr