Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Ραγδαίες οι εξελίξεις με τα αδέρφια του

Τι συμβαίνει;

Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Ραγδαίες οι εξελίξεις με τα αδέρφια του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με το 11 μηνών βρέφος που κατέληξε νεκρό. Τι συμβαίνει με τα αδέρφια του; Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των γονιών του, μετά τη λανθασμένη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, αφού ακόμη η σχετική εντολή από την εισαγγελία Ανηλίκων δεν έχει αρθεί.

«Τα παιδιά είναι λίγο άρρωστα μεν, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει γίνει άρση του καθεστώτος φύλαξης, περιορισμού, στο οποίο τέθηκαν μετά την γνωμάτευση του ιατροδικαστή για το νεκρό αδελφάκι τους», είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στην Ελλάδα, Ανουάρ αλ Μπάκρι.

Ο κ.Μπάκρι που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγει για τον διασυρμό της οικογένειας και της κοινότητας των συμπατριωτών του στην Ελλάδα σημείωσε ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στη χώρα, πήραν άσυλο πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο πρέπει να περιμένουν πολύ ακόμη για να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια ζει με τα επιδόματα που λαμβάνει, αφού οι γονείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά, όπως γράφει το protothem.gr.

Εντομεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος των 11 μηνών ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το 11 μηνών βρέφος στην Ζωγράφου! Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το μικρό μωρό που έφερε σημάδια κακοποιήσης; Υπήρξαν τελικά κακώσεις στο σώμα του και τι θα γίνει με τους γονείς του;

«Μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις...». Αυτό είναι το συμπέρασμα των ιατροδικαστών, που αναφέρεται στην έκθεση εξέτασης του 11μηνου βρέφους στου Ζωγράφου, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μια διαπίστωση για την οποία οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικης, απο την μεθοδική έρευνα που πραγματοποίησαν ήταν σίγουροι απο την πρώτη στιγμή.

Και για το λόγο αυτό έριξαν όλο το βάρος στην επιστημονική έρευνα, λαμβάνοντας καταθέσεις από καθηγητές Ιατρικής οι οποίοι έχουν ειδικευση στην ασθένεια από την οποία έπασχε το άτυχο μωράκι και έδωσαν επιστημονικές εξηγήσεις που αφορούν στο επίμαχο ζήτημα.

Άλλωστε απο τις πρώτες ώρες που ξεκίνησαν την έρευνα, οι αξιωματικοί πεπεισμένοι ότι δεν είχαν να κάνουν με περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην κατάθεση των γονέων που έλεγαν ότι το παιδί τους αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ελαμβανε ειδική αγωγή (με τη μορφή υποθέτων- των οποίων η λήψη απαιτούσε χρήση ειδικού αντικειμενου) και τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ειχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα το παιδί να παθαίνει σπασμούς.

Δείτε και φωτογραφίες από το διαμέρισμα όπου φιλοξενούνται οι γονείς του!

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων χειρίστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση. Οι γονείς του βρέφους και το φιλικό τους ζευγαρι απο τη Συρία, δέχτηκαν να παραμείνουν στη ΓΑΔΑ για να διευκολύνουν την έρευνα και τελικά να αποδεσμευθούν σήμερα το μεσημέρι και να επιστρεψουν στην οικία τους αφου πλέον η υπόθεση εχει κλείσει.

Δεν υπαρχει δηλαδή σεξουαλική κακοποίηση, αλλά κακοποίηση απο την κακή χρήση του ειδικού αντικειμένου που χρησιμοποιούσαν για να χορηγήσουν την αγωγή στο βρέφος λόγω της ασθένειας από την οποία επασχε.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Ανηλίκων, πήραν καταθέσεις απο τους ιατροδικαστές και τους θεραποντες ιατρούς του βρέφους. Μάλιστα, απο το απόγευμα της Κυριακής οι γιατροί ειχαν αναφερει στους αξιωματικούς του Ανηλίκων οτι πιθανότατα δεν πρόκειται για σεξουαλικη κακοποίηση αλλά για λανθασμένη χρήση της ειδικής συσκεύης για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως για τον χειρισμό της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων δέχθηκαν συγχαρητήρια απο την Εισαγγελία Αθηνών.