Κορωνοϊός: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Τι αποκάλυψαν οι επιστήμονες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μιας και ανακοίνωσαν οι επιστήμονες ποια θα είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο! "Μαραθώνας" ο αγώνας για την βοήθεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Άντονι Φαούτσι, διοικητή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), η δημιουργία του εμβολίου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστημονική και ιατρική κοινότητα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό. Στην «κούρσα» του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχουν ήδη μπει δυναμικά Ρώσοι επιστήμονες.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να φτάσουμε σε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο Φαούτσι υποστήριξε ότι οι κλινικές δοκιμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο Φαούτσι σημείωσε στη συνέχεια ότι «υπάρχουν πολλά υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό και ένα πρωτότυπο». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι παρόλο που οι επιστήμονες «τρέχουν» σε χρόνους – ρεκόρ, υπάρχουν αναγκαίες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές θα πρέπει να φανεί αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι ασφαλές, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές σε κάποιες χιλιάδες ατόμων. "Κάθε περίπτωση θα πάρει 6 με 8 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην επιδημία του κορωνοϊού σε λιγότερο από 12 με 18 μήνες" (σ.σ. από σήμερα) υπογράμμισε ο διοικητής του CDC.

Ο Φαούτσι προσέθεσε ότι «για τους επόμενους έξι μήνες με έναν χρόνο δεν θα μπορούμε να βασιστούμε στο εμβόλιο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό». Τα θετικά νέα, ωστόσο, όπως είπε, είναι ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι δοκιμές για αντιβιοτικά σκευάσματα που είναι ήδη διαθέσιμα, ώστε να φανεί αν έχουν λειτουργούν για τον κορωνοϊό. Ένα από αυτά είναι το Remdesevir που είχε χρησιμοποιηθεί για τον ιό Έμπολα. Εσείς ακούσατε το τραγούδι που έβγαλαν οι Κινέζοι για να ξορκίσουν τον κορωνοϊό;

Μετά την ημερομηνία του εμβολίου δείτε και τα νέα αποτελέσματα για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε Ελλάδα και Κύπρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό με νέα αποτελέσματα για ύποπτα κρούσματα σε Ελλάδα και Κύπρο να βγαίνουν στο φως! Τι λένε οι πληροφορίες, θα υπάρξει και τρίτο κρούσμα ή όχι;

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, όπου αναφέρεται σε 8 άτομα στην Ελλάδα, όπου και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για εξέταση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα δείγματα των ατόμων είναι αρνητικά.

Να σημειωθεί πως τα δείγματα αφορούν τρεις ασθενείς στο «Σωτηρία», δύο σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και Πάτρα.

Όσο για την Κύπρο, τα δείγματα των τριών γυναικών, που είχαν επιστρέψει από Ιταλία, έδειξαν επίσης αρνητικά. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι μετά από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, κανένα από τα τρία πρόσωπα δεν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, και οι τρεις θα παραμείνουν στην απομόνωση για 14 μέρες για προληπτικούς λόγους. Έκτακτο έσκασε πριν λίγο, καθώς και το παιδί της 38χρονης στην Θεσσαλονίκη βγήκε θετικό.