Κορωνοϊός: Εξελίξεις με τους δύο Έλληνες που ήταν σε καραντίνα

Επέβαιναν στον "Diamond Princess"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εξελίξεις με τους δύο Έλληνες που ήταν σε καραντίνα

Εξιτήριο πήραν οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στον πλοίο Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού. Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας;

Ειδικότερα όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για το νέο κορωνοϊό και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Να σημειωθεί ότι το πλοίο βρισκόταν σε καραντίνα από τις Ιαπωνικές αρχές λόγω του νέου κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται δε ότι οι δύο Έλληνες είχαν επιστρέψει στη χώρα στις 22 Φεβρουαρίου δίχως να εμφανίζουν συμπτώματα, ωστόσο προληπτικά είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το iefimerida.gr.

Ανακοίνωση για τον κορωνοϊό έκανε και το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα 28 σχολεία κλείνουν στην Ελλάδα λόγω του ιού. Δείτε ποια είναι αυτά.

Κορωνοϊός: Δείτε τι άλλο ανέφερε η ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου, πέρα από το ότι οι δύο Έλληνες που ήταν σε καραντίνα πήραν εξιτήριο

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείο ενημέρωσε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα παραμένουν στα επτά.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, η κατάσταση της υγείας των 7, που νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι καλή. Ακόμα ενημέρωσε ότι 270 επαφές έχουν ιχνηλατηθεί, έχουν γίνει 570 διαγνωστικοί έλεγχοι για την παρουσία του νέου κορωνοϊού σε ύποπτα περιστατικά.

Επίσης έχουν αποσταλεί από την ΑΑΔΕ περισσότερα από 1 εκατ. ενημερωτικά e-mails για ενημέρωση και πρόληψη.

Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που λαμβάνουμε, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως γιαγιάδες και παππούδες, ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς.

Πηγή: eleutherostupos.gr