Έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό στην Κύπρο - Κλείνουν όλα τα σχολεία

Προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό στην Κύπρο - Κλείνουν όλα τα σχολεία

Με την κήρυξη του Κορωνοϊού σε πανδημία, η Κύπρος παίρνει μερικά έκτακτα μέτρα, προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του ιού. Έτσι όλα τα σχολεία της χώρας κλείνουν μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι όλα τα σχολεία της Λευκωσίας θα παραμείνουν κλειστά ως τις 20 Μαρτίου, παρατείνοντας την αναστολή λειτουργίας τους για ακόμα μία εβδομάδα. Επίσης θα κλείσουν και τα σχολεία των υπολοίπων επαρχιών που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό διάταγμα.

Δείτε αναλυτικά και όλα όσα ανέφερε για τα σχολεία και τον κορωνοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μέτρο αφορά και τα κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση της σχολικής χρονιάς ώστε να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν αλλά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία (από το σπίτι) για του μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Η Κύπρος περιορίζει όσους έρχονται από την Ελλάδα

Ο Κορωνοϊός χτύπησε και την Κύπρο και έτσι η γειτονική χώρα έλαβε μέτρο και αυτοπεριορίζονται όλοι όσοι έρχονται με πτήση από την Ελλάδα, στην οποία ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 89.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναθεωρεί τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσης τους, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού.
Αναλυτικά η κατηγοριοποίηση σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάσχει από κορωνοϊό.

Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία αν υπάρχει δυνατότητα ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας
- Επαρχία Hubei της Κίνας
- Ιταλία
- Ιράν
- Δημοκρατία της Κορέας

Κατηγορία 2: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420
- Υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)
- Ιαπωνία
- Χονγκ Κονγκ
- Γερμανία
- Γαλλία
- Ισπανία
- Ελλάδα
- Ηνωμένο Βασίλειο

Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων επικοινωνία με το τηλ. κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες
- Ελβετία
- Ολλανδία
- Σουηδία
- Βέλγιο
- Σιγκαπούρη

Όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ότι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

Πληροφορίες: sigmalive.com