Κορωνοϊός: Παίρνει εξιτήριο η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Ήταν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Παίρνει εξιτήριο η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Παίρνει εξιτήριο η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο άτομο που νόσησε από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάστασή της; Αναλυτικά όλα τα νεότερα για την υγεία της.

Η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη, νόσησε μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο και μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που μολύνθηκαν στην συνέχεια, ήταν και ο γιος της. Για δύο εβδομάδες τώρα βρίσκεται σε καραντίνα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Όπως αναφέρει το Open, η γυναίκα που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, παρουσίασε ήπια συμπτώματα σε όλη την διάρκεια της νοσηλείας της, όπως και ο γιος της. Όλα κύλησαν ομαλά και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σύντομα. Στο μεταξύ δείτε πόσο κοστίζει η εξέταση για τον κορωνοϊό στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η θεραπεία της ωστόσο, όπως και του γιου της, θα συνεχιστεί για περίπου δέκα ημέρες, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι να φύγει εντελώς ο κίνδυνος, όπως αναφέρει και το iefimerida.gr

Πριν το εξιτήριο της 38χρονη στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Blue Star Mykonos

Συναγερμός σήμανε για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Blue Star Mykonos! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό που έχει σε καραντίνα όλο το νησί της Λήμνου;

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας έδωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και για αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες - ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγεί - και 77 άτομα πλήρωμα.

Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Θετικός στον ιό βγήκε και ο αστέρας του Hollywood, Tom Hanks, μαζί με την γυναίκα του. Τι είπε ο ίδιος;

protothema.gr