Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι σχόλιο έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με τη σειρά του να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες, όσο και για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα.

«Εμείς μένουμε σπίτι. Όλοι και όλες. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης» είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα για τον κορωνοϊό, μέσω Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα από την Πολιτεία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

«Η Πολιτεία όμως να μην κρύβει τη δική της ευθύνη, πίσω από την ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας. Να αναλάβει και αυτή τη δική της. Να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, επίταξη νοσηλευτικών μονάδων και με μέσα προφύλαξης για όσους είναι στην πρώτη γραμμή», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, αναρτώντας, επίσης, βίντεο με μηνύματα «Μένουμε σπίτι» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Εμείς μένουμε σπίτι, με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης

Εμείς μένουμε σπίτι. Όλοι και όλες. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Η Πολιτεία όμως να μην κρύβει τη δική της ευθύνη, πίσω από την ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας. Να αναλάβει και αυτή τη δική της. Να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, επίταξη νοσηλευτικών μονάδων και με μέσα προφύλαξης για όσους είναι στην πρώτη γραμμή. #μενουμεσπιτι #menoumespiti

Posted by Alexis Tsipras on Monday, March 23, 2020

Πηγή: protothema.gr

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ακόμη ένα μείνει για το #μένουμε_σπίτι

Ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού, επιλέγει να μείνει στο σπίτι του μαζί με την οικογένεια του, ανεβάζοντας μια τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει τις περιττές μετακινήσεις και έτσι επιλέγει να μείνει μέσα, αξιοποιώντας τον χρόνο του δημιουργικά μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα σε όλους όσους δυσκολεύονται να μείνουν στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

«Αυτές τις μέρες περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις μας. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο. Δουλεύουμε και επικοινωνούμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Δε σταματάμε τις συνεργασίες ούτε τις συσκέψεις με τους συνεργάτες μας. Ας είναι καλά το Skype…

Και το κυριότερο αξιοποιούμε το χρόνο για κάτι πολύτιμο που συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δε μας επιτρέπουν. Να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες με τους δικούς μας ανθρώπους. #μενουμε_σπιτι #μενουμεσπιτι #μενουμεστοσπιτι #menoumespiti #StayHome» έγραψε ο πολιτικός στο Instagram του.

Τσίπρας παιδί