Κορωνοϊός στην Ισπανία: Σοκάρουν οι αριθμοί - 655 νέοι θάνατοι

8.578 νέα κρούσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Σοκάρουν οι αριθμοί - 655 νέοι θάνατοι

Σοκάρουν οι αριθμοί στην Ισπανία, καθώς 655 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια ημέρα, ενώ έχουν 8.578 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έτσι έχουν ξεπεράσει και την Κίνα και βρίσκονται πλέον μετά την Ιταλία.

Η Ισπανία κατέγραψε 8.578 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000.

Τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 χθες.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη. Δείτε εδώ και ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ για τον ιό

protothema.gr

Εκτός από την Ισπανία σοκαριστικές είναι και οι περιγραφές των νοσηλευτών του Ευαγγελισμού

Ο κορωνοϊός συνεχίζει και αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, την στιγμή που νοσηλευτές στον Ευαγγελισμό ανατριχιάζουν με τις αποκαλύψεις τους. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιώργος Μπαλάσκας, ο οποίος εργάζεται ως νοσηλευτής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μίλησε για το τι επικρατεί στο νοσοκομείο την στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην κάμερα του ANT1, «Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται τρομοκρατημένοι, να φανταστείτε ότι έρχονται μόνοι τους δεν έχουν κανένα συνοδό, σε ένα άγνωστο περιβάλλον βλέπουν ανθρώπους με μάσκες με γυαλιά και είναι τρομοκρατημένοι. Μπαίνουν στον θάλαμο και μέχρι να βγει το τεστ αν θετικό ή αρνητικό περιμένουν εκεί».

Όλα όσα είπε για τον κορωνοϊό ο νοσηλευτής που δουλεύει στον Ευαγγελισμό

O κ. Μπαλάσκας απαντώντας σε ερώτηση επιβεβαίωσε ότι ασθενείς μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία, «Στην αρχή τα περιστατικά ήταν ελαφρά με ήπια συμπτώματα, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι σπουδαίο, αλλά ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό», είπε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό γυναίκας ασθενούς που νοσηλευόταν επτά ημέρες και «ξαφνικά έκανε έναν πυρετό και μία δύσπνοια, άρχισε να νιώθει μία ασφυξία. Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε ένα τρόμο στα μάτια, έναν φόβο, φοβόταν. Αυτή μπορώ να πω ήταν η πρώτη συνάντηση με τον κορωνοϊό».

Τέλος, ο κ.Μπαλάσκας τόνισε ότι το γεγονός αυτό τρομάζει και τους ίδιους τους νοσηλευτές. «Αυτό το αιφνίδιο μας σοκάρει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας. Ωστόσο οι νεκροί στην Ελλάδα αυξήθηκαν, καθώς ένας 46χρονος έχασε τη ζωή του