Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει 90χρονη που κατέληξε - «Κρατείστε τον αναπνευστήρα για κάποιο νεότερο»

Αρνήθηκε την βοήθεια

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει 90χρονη που κατέληξε - «Κρατείστε τον αναπνευστήρα για κάποιο νεότερο»
Ενημέρωση 01.04.2020 10:05
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συγκλονίζει 90χρονη που κατέληξε από κορωνοϊό στο Βέλγιο και αρνήθηκε την βοήθεια αναπνευστήρα καθώς όπως είπε πρέπει να τον «κρατήσουν για κάποιον που είναι νεότερος γιατί εκείνη έζησε την ζωή της».

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η ιστορία μιας 90χρονης η οποία αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα ενώ έπασχε από κορωνοϊό λέγοντας στους γιατρούς της «κρατείστε τον για κάποιον νεώτερο ασθενή».

Η Suzanne Hoylaerts εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον κορωνοϊό. Να σας θυμίσουμε πως άνοιξε και η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ δείτε πως θα τα πάρετε

Όταν μπήκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεται να είπε στους γιατρούς: «δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε νεώτερους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή».

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws «δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια της 90χρονης ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πώς η άτυχη ηλικιωμένη προσβλήθηκε από κορωνοϊό καθώς, όπως λένε, βρισκόταν στο σπίτι της και εφάρμοζε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

protothema.gr

Εντωμεταξύ εκτός από την 90χρονη στην Χίο έχει προκαλέσει ανησυχία το πρώτο κρούσμα

Ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Χίο, αφού πρόκειται για έναν στρατιωτικό που είχε έρθει σε επαφή με φαντάρους.Σκέψεις να μπουν σε καραντίνα δυο στρατόπεδα με 450 άτομα.

Αγωνία επικρατεί στο νησί της μαστίχας μετά την είδηση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, έναν 40χρονο στρατιωτικό που δεν είχε ταξιδέψει, αλλά είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλλεκτους φαντάρους.

Ο 40χρονος στρατιωτικός υπηρετεί στο 297 Μ/Κ ΤΕ το οποίο συστεγάζεται με την 228 μονάδα Πεζικού στη περιοχή Ογρού στη Χίο. Σύμφωνα με γιατρό από το νοσοκομείο του νησιού, ο ασθενής που είναι σε καλή κατάσταση χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν είχε ταξιδέψει, όμως είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλεκτους στρατιώτες πριν από λίγο καιρό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην καταγραφή των νεοσύλλεκτων και το πιθανότερο είναι να του μετέδωσε τον ιό κάποιος με τον οποίο ήρθε σε επαφή.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η σύζυγος του η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ του νησιού, έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.

Τώρα το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο πως θα ιχνηλατιθούν όλες οι επαφές που είχε ο στρατιωτικός, ενώ εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να μπουν σε καραντίνα και τα δυο στρατόπεδα. Σημειώνεται ότι εκεί υπηρετούν 200 νεοσύλεκτοι, 50 παλιοί και 200 επιπλέον στελέχη.

protothema.gr

Share