Κορωνοϊός: Επιτέλους και ένα καλό - Εκτός ΜΕΘ ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ

Κάποιοι πήραν και εξιτήριο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Επιτέλους και ένα καλό - Εκτός ΜΕΘ ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ

Ένα καλό νέο έρχεται επιτέλους από την Θεσσαλονίκη, με ασθενείς, με κορωνοϊό, στο ΑΧΕΠΑ να βγαίνουν από την ΜΕΘ και κάποιους ακόμα να παίρνουν εξιτήριο. Τι λένε οι πληροφορίες;

Όμορφα νέα έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αφού πέντε ασθενείς νιώθουν ήδη καλύτερα στη «μάχη» έναντι του κορωνοϊού, με τους δύο να έχουν αποσωληνωθεί και τους άλλους τρεις να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, χαμηλός είναι ο αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πόλη με μόνο 39 κρούσματα και 3 θανάτους από τον κορωνοϊό. Δείτε, παράλληλα, το λόγο που αυξήθηκαν περαιτέρω στην χώρα μας τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανέφεραν ειδικοί στο Open, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται στο ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, έγινε αμέσως η ιχνηλάτηση και με την ενεργοποίηση όλου αυτού του μηχανισμού, ο κόσμος είδε την υπόθεση πολύ πιο σοβαρά. Δείτε ωστόσο και τα όσα λένε οι ερευνητές για το lockdown. Πόσο αναμένεται να κρατήσει όλο αυτό;

Πηγή: Athensmagazine.gr

Μετά το καλό νέο από τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ δείτε ωστόσο και ποια ασθένεια "προστατεύει" από τον κορωνοϊό

«Το DNA μας παίζει ρόλο στο αν θα προσβληθούμε από τον κορωνοϊό και πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες», σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή γενετικής του ΑΠΘ, Κώστα Τριανταφυλλίδη, την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις για την κορύφωση του φονικού ιού στην Ελλάδα σοκάρουν.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο «FOCUS FM 103.6», ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, «γνωρίζουμε όλη τη μορφή του ιού, είναι σαν στέμμα με ακτίνες. Η πρωτεΐνη του ιού πηγαίνει στον υποδοχέα της μεμβράνης κυττάρων μας και οι δύο πρωτεΐνες έχουν μεγάλο βαθμό συγγένειας. Το γονίδιο έχει βρεθεί, ότι εκφράζεται σε καρδιά, νεφρά, πνεύμονες και αρτηρίες. Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι πολυμορφικό, θα πρέπει άρα να είναι μία πιθανή εξήγηση γιατί υπάρχουν παράξενα αποτελέσματα, δηλαδή υγιή άτομα να προσβάλλονται. Με το AIDS αν έχεις μία συγκεκριμένη γενετική σύσταση δεν προσβάλλεσαι καθόλου από τον ιό ή αν προσβάλλεσαι δεν έχεις τόσο σοβαρά συμπτώματα, μήπως γίνεται το ίδιο με τον κορωνοϊό».

Πηγή: Athensagazine.gr