Κορωνοϊός: Απίστευτο κι όμως αληθινό - Έκαναν γειτονιά στη Θεσσαλονίκη... εκκλησία

Δείτε το βίντεο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Απίστευτο κι όμως αληθινό - Έκαναν γειτονιά στη Θεσσαλονίκη... εκκλησία

Απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη που έκαναν γειτονιά, εκκλησία λόγω κορωνοϊού. Οι πιστοί στο Σιδηρόκαστρο, μη μπορώντας να συμμετέχουν στις κατανυκτικές Ακολουθίες, τις παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς και με κλειστά μεγάφωνα τελούνται αυτό το διάστημα οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλη τη χώρα, λόγω του κορωνοϊού μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης.

Ωστόσο, στο Σιδηρόκαστρο Θεσσαλονίκης, μία ολόκληρη γειτονιά, βρήκε τον τρόπο να ακούγεται η Θεία Λειτουργία.

Οι πιστοί στο Σιδηρόκαστρο, μη μπορώντας να συμμετέχουν στις κατανυκτικές Ακολουθίες, τις παρακολουθούν στην τηλεόραση και βάζουν τέρμα τα ηχεία, προκειμένου να ακούγονται οι ψαλμωδίες σε ολόκληρη τη γειτονιά. Δείτε εδώ και την απόφαση για τις λειτουργίες το Πάσχα

protothema.gr

Την ίδια ώρα ο ιερέας από το Κουκάκι έκανε μια ανάρτηση για την απόφαση του να κοινωνήσει

Ανάρτηση ήρθε από τον ιερέα αναφορικά με την Θεία Λειτουργία που έγινε στο Κουκάκι. Ο ίδιος περιγράφει τι έγινε ότι ήρθε στο ναό η αστυνομία.

Θεία Λειτουργία έγινε στο Κουκάκι με τον ιερέα, που περνά τώρα και αυτόφωτο, να κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook για το περιστατικό και να μιλά για την απόφαση να κλείσουν οι εκκλησίες.

Ειδικότερα στο ποστ του έγραψε τα εξής:

"Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται".

ιερέας για Θεία Λειτουργία στο Κουκάκι