Ουρές έξω από την εκκλησία της Χαλκίδας - Ήθελαν να κάνουν Ανάσταση εκεί οι πιστοί

Δείτε τις εικόνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ουρές έξω από την εκκλησία της Χαλκίδας - Ήθελαν να κάνουν Ανάσταση εκεί οι πιστοί

Έξω από κεντρική εκκλησία της Χαλκίδας μαζεύτηκαν πιστοί, που αν και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στον ναό, λόγω της απαγόρευσης είπαν το "Χριστός Ανέστη", όπως κάθε χρόνο.

Λόγω κορονοϊού η φετινή Ανάσταση γιορτάστηκε και στη Χαλκίδα με κλειστές εκκλησίες για το κοινό και οι περισσότεροι είπαν το «Χριστός Ανέστη» από τα φωταγωγημένα μπαλκόνια τους.

Η κάμερα του EviaZoom.gr βρέθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη Χαλκίδας, μία από τις κεντρικότερες εκκλησίες της πόλης.

Όπως θα δείτε, μερίδα πιστών μαζεύτηκε έξω από την πόρτα της εκκλησίας κρατώντας αναμμένα κεριά οι περισσότεροι. Έστω κι αν δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του ναού, περίμεναν καρτερικά μέχρι την στιγμή που ο ιερέας μετέφερε το αναστάσιμο μήνυμα.

Παράλληλα δεν έλειψαν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο τέλος.

Δείτε ωστόσο και τι είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη. Ολόκληρη η γειτονιά μετατράπηκε σε εκκλησία.

Από το 'Χριστός Ανέστη" στην Χαλκίδα στην εκκλησία που άνοιξε πριν λίγες ημέρες στους Αμπελόκηπους

Άνοιξε για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένας ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν.

Οι πιστοί, σχημάτισαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον επιτάφιο.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.