Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προσοχή - Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ

Σας αφορά!

Προσοχή - Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ
Ενημέρωση 21.04.2020 15:06
Από Youweekly Team

Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά το εν λόγο θέμα, καθώς έγινε γνωστό πως ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ. Δείτε αναλυτικά όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

Oπως είπε μιλώντας στο Mega την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, σε αυτήν, μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το ΙΒΑΝ είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια, διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη για την καταβολή των 400 ευρώ.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι, όσοι είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των 168.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 90.000 έχουν ήδη στοιχεία ΙΒΑΝ καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ και 78.000 δεν έχουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης για το επίδομα των 800 ευρώ

Ξεκινά να καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού που αφορά το επίδομα των 800 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες, ώστε να μην χάσετε τα όσα δικαιούστε.

Από αύριο 15/4, αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.

Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από αύριο, 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.
  • Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας. Δείτε εδώ αναλυτικά τα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα των 800 ευρώ. Το δικαιούστε;

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πότε "μπαίνουν" επιδόματα και δώρο Πάσχα - Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών

Επίδομα "φωτιά" λόγω κορωνοϊού - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ;

TAGS
Share