Έκτακτο - 3 οι νεκροί στις ιδιωτικές κλινικές

Μεγαλώνει η λίστα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - 3 οι νεκροί στις ιδιωτικές κλινικές

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό πως συνολικά έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι στις ιδιωτικές κλινικές στις οποίες εντοπίστηκαν μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να σκορπίσει η αγωνία και η αμφιβολία για τις συνθήκες που επικρατούν.

Δύο θάνατοι έχουν σημειωθεί στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, εκεί όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ακόμα ένας θάνατος σημειώθηκε όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΪ και το OPEN, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς. Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζομένοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.
Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει εισαγγελική παρέμβαση για να διαλευκανθεί το τι ακριβώς συμβαίνει στις κλινικές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι μιας και έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική παρέμβαση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταδόθηκε τόσο πολύ ο ιός.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον φονικό ιό, αφού έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, κύριος Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων, με τη λίστα των νεκρών στην Ελλάδα να μεγαλώνει.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται η παρέμβαση του.

Πηγή: athensmagazine.gr