Άρση μέτρων: Σε αφορά! Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου

Ποια τα στάδια;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άρση μέτρων: Σε αφορά! Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου

Διαβάστε προσεκτικά γιατί σας αφορά. Ποια είναι τα επόμενα στάδια της άρσης των μέτρων και ποια τα καταστήματα που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 11 Μαϊού; Έχουμε και λέμε.

Επαναλειτουργία θα έχουν αυτή τη Δευτέρα 11 Μαΐου τα καταστήματα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ανοίγουν πια όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ενώ όπως είναι ευνόητο θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πελατών.

Επιπλέον εκτός από τα καταστήματα, τη Δευτέρα:

Επανεκκινούν και οι σχολές οδηγών με γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικού και μάσκας για εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο.

Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη.

Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανοίγουν επίσης στις 11 Μαΐου. Δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν πελάτες καθήμενοι, ενώ για 20 τ.μ. θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα. Έως 100 τμ κατάστημα, θα επιτρέπονται οι 4 συν ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων

Όσον αφορά στα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων, στις 18 Μαΐου επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα και κήποι, αρχαιολογικοί χώροι. Ακόμη, απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις προς την επαρχία, όχι όμως και στα νησιά.

Την 1η Ιουνίου, στο τέταρτο στάδιο, ανοίγουν εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική μάσκα και εργαζόμενους και καταναλωτές και εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους. Δεν θα λειτουργήσει η εστίαση για τα εμπορικά. Μέγιστη παρουσία είναι ένας πελάτης ανά 20 τ.μ. και ισχύουν οι κανόνες εντός καταστημάτων όπως παραπάνω.

Επίσης 1η Ιουνίου επανεκκινούν εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με τραπέζια και stand να είναι ανά 2 μέτρα, ενώ ανά τραπέζι προβλέπονται 4 άτομα. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης διάρκειας. Στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.
Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε ωστόσο και τις εικόνες που ήρθαν από την παραλία της Γλυφάδας. Πώς θα πηγαίνουμε πλέον για μπάνιο;

Μετά τα καταστήματα που θα ανοίξουν στις 11 Μαϊου, ας δούμε όμως και τι έγινε στην Λάρισα μετά και την άρση των μέτρων, χαμός!

Και στη Λάρισα έφτασε η «μόδα» της πώλησης take away αλκοόλ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα που παρείχαν τα οινοπνευματώδη ποτά το βράδυ της Τρίτης, παρά τις αυστηρές συστάσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας!

Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις έξω από δυο γνωστά καφέ στο κέντρο της Λάρισας και μία κάβα κοντά στο ποτάμι. Οι επίδοξοι αγοραστές απομακρύνθηκαν χωρίς παρατράγουδα, αλλά οι καταστηματάρχες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Τελικά, αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για πιθανή τέλεση αδικημάτων που αφορούν την άδεια λειτουργία των καταστημάτων τους.

Αλλά και στο Αγρίνιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου, που το άνοιξε μέρα- μεσημέρι και εξυπηρετούσε δυο πελάτες οι οποίοι κάθονταν στα τραπέζια! Όπως είναι φυσικό, του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που του άσκησε δίωξη για παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων για λόγους δημόσιας υγείας.

Πηγή: protothema.gr