Έκτακτο: 13 νέα κρούσματα - Στους 150 οι θάνατοι

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 13 νέα κρούσματα - Στους 150 οι θάνατοι

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από την καθιερωμένη του ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και 2 νέους θανάτους με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 150.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι τα 2.691 με το 55,5% να είναι άνδρες και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, 32 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη. 9 από αυτούς είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Συνολικά έχουν εξέλθει 85 άτομα από τις ΜΕΘ ενώ έχουν διενεργηθεί 94.291 τεστ.

Όσον αφορά τους θανάτους, σήμερα σημειώθηκαν δύο νέο, ένας εκ των οποίων και αυτός του Δημήτρη Κρεμαστινού, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 150. Οι 40 ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τα 75 έτη. Το 93,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Πριν ξεκινήσει την ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να πει το δικό του αντίο στον Δημήτρη Κρεμαστινό με μία πολύ συγκινητική δήλωση.

Δείτε Live την ενημέρωση που γίνεται αυτήν την ώρα για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις που έχουμε. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην χώρας μας σύμφωνα και με το Υπουργείο Υγείας; Ενημέρωση γίνεται και από τον υπουργό πολιτικής Προστασίας Νικό Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Οριστική ανακοίνωση είχαμε ωστόσο και από την Κεραμέως για τις Πανελλήνιες. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψε για το μέλλον των σχολείων.

Δείτε live την ενημέρωση

Ενώ σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία πως ο κορωνοϊός ήρθε στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία που έκανε ένας Έλληνας καθηγητής σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως πριν ακόμα ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα, ο ιός υπήρχε στη χώρα απλά δεν είχε γίνει γνωστό.

Σοκάρει η τελευταία δήλωση από Έλληνα καθηγητή, με τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Παρασκευή, να αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ότι ο κορωνοϊός ίσως είχε βρεθεί στην χώρα μας, προτού ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα.

Η καταγγελία του καθηγητή για τον κορωνοϊό

Ο κύριος Παρασκευής εξηγεί, μάλιστα, ότι ο ιός μάλλον είχε μάλλον έρθει με τη μορφή μεμονωμένων περιστατικών από τις διεθνείς μετακινήσεις, κάτι που ίσως να επιβεβαιώνει την πεποίθηση για νωρίτερη παρουσία του ιού στην Ευρώπη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα για αθλητές, που εκτέθηκαν στην Ουχάν στους Αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στην Ελλάδα η μετέπειτα πορεία της επιδημίας υποδεικνύει ότι ξεκίνησε λίγο πριν τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος την 26η Φεβρουαρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευής, ενώ δείτε και τα απίστευτα «καρφιά» που έριξε καθηγητής στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όσον αφορά τα υπαίθρια πάρτι και τις συναθροίσεις στις πλατείες των τελευταίων ημερών ο αναπληρωτής καθηγητής αναφέρει ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις εγκυμονούν κινδύνους, ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως εστίες πολλαπλών μεταδόσεων στον πληθυσμό, λόγω υψηλού συγχρωτισμού. «Γενικά είμαστε σε επαγρύπνηση και η διασπορά του κορωνοϊού επιτηρείται καθημερινά, προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, αν τυχόν συμβεί σημαντική αύξηση μεταδόσεων στην κοινότητα» είπε.

Η κατάσταση της πανδημίας είναι πρωτόγνωρη και ειδικά για την περίοδο των διακοπών, αλλά η τήρηση των συστηνόμενων μέτρων, θα μας επιτρέψει να χαρούμε τις διακοπές μας με ασφάλεια, επισημαίνει ο επιδημιολόγος για το φετινό καλοκαίρι.

Πηγή: athensmagazine.gr