Φονικό στα Ανώγεια: Σοκάρει ο 29χρονος - «Πήραν τον άγγελό μου...»

Συγκλονιστικές δηλώσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στα Ανώγεια: Σοκάρει ο 29χρονος - «Πήραν τον άγγελό μου...»

Ο 29χρονος, γιος του 63χρονου, που κατηγορείται για το διπλό φονικό στα Ανώγεια, σοκάρει με τις δηλώσεις που έκανε για τον χαμό του πατέρα του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσα από αυτό το έγκλημα, του πήραν τον άγγελό του.

Σπαράζει καρδιές με τα λόγια του για το φονικό στα Ανώγεια ο 29χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ξέσπασε για τον 30χρονο γείτονά του, που φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του, καθώς και την αντιμετώπιση της κοινωνίας προς το μέρος του.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τονίζει ο 29χρονος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ενώ με τα λόγια του σόκαρε και ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη. Δείτε εδώ τα συγκλονιστικά του λόγια.

Τα σοκαριστικά λόγια του 29χρονου για το φονικό στα Ανώγεια

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Πηγή: athensmagazine.gr

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Μετά από απόφαση που πάρθηκε, ο 29χρονος γιος του ενός από τα δύο θύματα στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές των Χανίων, με τον ίδιο να δίνει και τη δική του οπτική στο θέμα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μανώλης Καλομοίρης, ο 29χρονος που επέζησε από τι μακελειό στα Ανώγεια της Κρήτης. Ο γιος του 63χρονου κτηνοτρόφου, Λευτέρη Καλομοίρη, του ενός εκ των δύο θυμάτων, παρουσιάστηκε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα και απολογήθηκε για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα στα Ανώγεια. Ο κατηγορούμενος Μανώλης Καλομοίρης περιέγραψε τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν και παραδέχθηκε στην έγγραφη απολογία του, ότι θόλωσε όταν είδε τον πατέρα του σκοτωμένο.

Ο 29χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, θα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χανίων, όπου θα παραμείνει έως ότου οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ αξίζει να ακούσετε και την κόρη του 63χρονου.

Μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Καλομοίρης αναφέρεται στο θέμα του όπλου που παραδόθηκε από την πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη, το οποίο η υπεράσπισή του αμφισβήτησε ότι χρησιμοποιήθηκε εκείνο το βράδυ.

Ο 29χρονος ξεκινά την απολογία του από τη στιγμή, που, όπως λέει, εμφανίστηκε μπροστά του ο Γιώργος Ξυλούρης αναζητώντας τον πατέρα του και χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτηρισμούς: "Όταν του ζήτησα εξηγήσεις γιατί τον ψάχνει άρχισε να βρίζει με τις φράσεις «είναι ρουφιάνος και είστε γκεσταπίτες όλοι σας» αλλά «έλουζε» και με άλλους ακατανόητους χαρακτηρισμούς τον πατέρα μου".

Αναφέρεται στη χειροδικία μεταξύ των δύο και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο προκλήθηκε από τον Ξυλούρη, αλλά έληξε πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια περιγράφει το πώς κατέβηκε από το σπίτι όταν άκουσε τις φωνές της μητέρας του και πως θόλωσε το μυαλό του και πυροβόλησε όταν αντίκρισε πεσμένο στο οδόστρωμα τον πατέρα του:

"Βλέποντας ότι ο πατέρας μου ήταν σωριασμένος στο οδόστρωμα και πυροβολημένος στο στήθος, από το όπλο του Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη που κρατούσε ακόμη στα χέρια του δίπλα του και τη μητέρα μου από δίπλα να ουρλιάζει και να καταριέται τον Ξυλούρη, θόλωσε το μυαλό μου από το τραγικό και συνάμα εφιαλτικό σκηνικό που δε μπορώ να ξεχάσω, ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου, τυφλώθηκα και δεν έβλεπα τίποτα πια μπροστά μου, με ανείπωτο πόνο ψυχής και κυριευμένος από συναισθήματα βαθιάς θλίψης και οργής, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν η ενστικτώδης αντίδρασή μου να στρέψω το όπλο που κρατούσα προς το μέρος του Ξυλούρη Γεώργιου του Ιωάννη και ο οποίος βρισκόταν πια ακριβώς δίπλα μου και να τον πυροβολήσω, σχεδόν από μηδενική απόσταση, χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε το όπλο μου".

Πηγή: protothema.gr