Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα - Στους 151 οι νεκροί

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα - Στους 151 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μόλις κυκλοφόρησε η νέα ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με 19 συνολικά να σημειώνονται, και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά έναν, μιας και το σύνολο πλέον των θανάτων από τον ιό έφτασε τους 151.

Το υπουργείο Υγείας και η ομάδα λοιμωξιολόγων ανακοινούν τα εξής δεδομένα για την πορεία της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα:

Ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ χθες έγινε γνωστό πως κυκλοφορεί ένα νέο φάρμακο που θα μπορούσε να αποτελέσει τη σωτηρία απέναντι στον ιό. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97.384 κλινικά δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι από εδώ και στο εξής παύει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η ενημέρωση, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνεται με νέο σύστημα και συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα.

Ενώ τα νέα κρούσματα και οι νεκροί ανακοινώθηκαν, δείτε τι συμβαίνει με την καθιερωμένη ενημέρωση

Ξεχάστε τον Σωτήρη Τσιόδρα και την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθώς έχουμε μεγάλες αλλαγές. Διαβάστε τι είναι αυτό που έχει συμβεί, αλλά και τι μας περιμένει από εδώ και πέρα.

Αλλάζει η καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και το κλασικό απογευματινό μας ραντεβού με τον λοιμωξιολόγο, καθώς η ενημέρωση πλέον για τον κορωνοϊό θα ακολουθήσει και την πορεία άρσης των αυστηρών μέτρων.

Έτσι η καθημερινή ενημέρωση σταματάει και θα γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, όποτε φυσικά κρίνεται απαραίτητο λόγω έκτακτων καταστάσεων και τις άλλες φορές θα γίνεται γραπτώς.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα και θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα καθώς θα έχει περάσει και μια εβδομάδα από την πρώτη άρση των αυστηρών μέτρων. Σήμερα πάντως (8/5) η ενημέρωση θα γίνει κανονικά ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος θα εξηγήσει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Να πούμε ότι ο καθηγητής βρέθηκε στο 401. Τι είπε για τα κρούσματα και την ιχνηλάτηση των επαφών τους;