Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη - "Η σεισμική δραστηριότητα θα..."

Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη -

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη και ανέφερε μάλιστα πως "η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες". Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογόνο χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς», δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Mega.

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα. Σχολιάζοντας τα σενάρια Τούρκου σεισμολόγου περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε αυτές τις μέρες και στην Αθήνα. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες από τη σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την πρωτεύουσα.

Όλα όσα ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Μίλησε για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην περίοδο του κορωνοϊού, για «μια κρίση πάνω στην κρίση», όπως το χαρακτήρισε λέγοντας πως ο ΟΑΣΠ είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια περίπτωση και πως έχει συντάξει ειδικά σχέδια για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Επιβεβαίωσε επίσης, πως οι υψηλές θερμοκρασίες δε σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ - Που "χτύπησε";

Έσκασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους. Που "χτύπησε" όμως και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες; Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν γνωστά.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 60 δυτικά της πόλης Τονόπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε περίπου επτά χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και ευρύτερα στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr

Σεισμός Κρήτη

Πέρα από τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε ένας και στη Θεσσαλονίκη

Σεισμός έσκασε πριν λίγο στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ταραχή στην περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν που έθεσε σε επαγρύπνηση την πόλη;

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr Δείτε εδώ και σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σήμερα σεισμική δόνηση.