Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος - Πέθανε ο Κυριάκος Ντελόπουλος

Μεγάλη απώλεια...

Θρήνος - Πέθανε ο Κυριάκος Ντελόπουλος
Ενημέρωση 25.05.2020 11:54
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών και η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει τον θρήνο. Πεζογράφος, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιογράφος, μεταφραστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού του έργου στη θεωρία της Βιβλιοθηκονομίας και της Βιβλιογραφίας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία, και ειδικότερα με τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα.

Βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών (το 1995 για το έργο του «Παιδικά και νεανικά βιβλία» του 19ου αιώνα και το 2006 για το έργο του «Νεοελληνικά φιλολογικά ψευδώνυμα»), ενώ το 1998 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του Διεθνούς Rotary, το Paul Harris Fellow.

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος διετέλεσε διευθυντής βιβλιοθηκών του Κολλεγίου Αθηνών και από το 1977 ήταν τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή». Εργάστηκε, επίσης, ως σύμβουλος και επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, ενώ δίδαξε βιβλιολογία στο τμήμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Ομίλου Μελέτης Ελληνικού Διαφωτισμού, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και άλλων επιστημονικών σωματείων και εταιρειών.

Η κηδεία του Κυριάκου Ντελόπουλου θα γίνει αύριο (Τρίτη 26 Μαΐου) από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 11 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων. Ωστόσο, θρήνος επικράτησε και χθες με την είδηση πως πέθανε η Άννα Βούλγαρη.

Πηγή: skai.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Γιάννης Ροδοκανάκης

Ασύλληπτος είναι ο θρήνος που επικρατεί στον χώρο και της γαστρονομίας, με την είδηση πως πέθανε ο Γιάννης Ροδοκανάκης ένας αγαπητός σεφ. Ο ξαφνικός θάνατος του, έχει προκαλέσει σοκ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης εξέφρασε τη θλίψη του για τον αναπάντεχο χαμό του και απέστειλε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Αγαπητός με εξαίρετο ήθος, σωστός οικογενειάρχης με πάθος για τη μαγειρική τέχνη. Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της μαγειρικής. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στους οικείους του. Η απώλεια αγαπητών συναδέλφων απροσδόκητα μας γεμίζει θλίψη. Στο χαμό συναδέλφων όπως του Γιάννη έχουμε την ηθική υποχρέωση να τιμούμε τη μνήμη τους. Αιωνία του η μνήμη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Ωστόσο, ασύλληπτος είναι ο θρήνος που επικρατεί και στην βασιλική οικογένεια. Έφυγε από τη ζωή ένα πολύ αγαπητό μέλος. Η είδηση που θα διαβάσετε εδώ θα σας σοκάρει.

Γιάννης Ροδοκανάκης σεφ πέθανε

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος - Πέθανε η Ελένη Καϊμά

Θρήνος - Πέθανε η απόλυτη σταρ του Netflix

Share