Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Ζουμπογιώργος

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Ζουμπογιώργος
Ενημέρωση 28.05.2020 23:01
Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
ΑΝΘΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Follow us on Google News

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως πέθανε ο Νίκος Ζουμπογιώργος, που διατέλεσε από το 1981 - 1990 αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ήταν και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα μια απώλεια μετράει η ΕΠΟ, αφού ένα μήνα πριν απεβίωσε ακόμα ένα μέλος της.Ο εκλιπών υπήρξε ιπτάμενος αξιωματικός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νίκου Ζουμπογιώργου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου της, στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ: «Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που "έφυγε" σήμερα από κοντά μας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός, συνεπής και μαχητικός, αγωνιστής στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». Ωστόσο, θρήνος επικράτησε και χθες με την είδηση πως πέθανε η Άννα Βούλγαρη.

Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που «έφυγε» σήμερα από κοντά μας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,...

Posted by Κίνημα Αλλαγής on Wednesday, 27 May 2020

πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Κυριάκος Ντελόπουλος

Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών και η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει τον θρήνο. Πεζογράφος, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιογράφος, μεταφραστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού του έργου στη θεωρία της Βιβλιοθηκονομίας και της Βιβλιογραφίας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία, και ειδικότερα με τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα.

Βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών (το 1995 για το έργο του «Παιδικά και νεανικά βιβλία» του 19ου αιώνα και το 2006 για το έργο του «Νεοελληνικά φιλολογικά ψευδώνυμα»), ενώ το 1998 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του Διεθνούς Rotary, το Paul Harris Fellow.

Πέθανε Γιώργος Ντελόπουλος θρήνος

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος διετέλεσε διευθυντής βιβλιοθηκών του Κολλεγίου Αθηνών και από το 1977 ήταν τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή». Εργάστηκε, επίσης, ως σύμβουλος και επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, ενώ δίδαξε βιβλιολογία στο τμήμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Ομίλου Μελέτης Ελληνικού Διαφωτισμού, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και άλλων επιστημονικών σωματείων και εταιρειών.

Η κηδεία του Κυριάκου Ντελόπουλου θα γίνει αύριο (Τρίτη 26 Μαΐου) από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 11 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος - Πέθανε η Ελένη Καϊμά

Θρήνος - Πέθανε η απόλυτη σταρ του Netflix

Share