34χρονη Καλλιθέα: Οι φριχτοί πόνοι και τα κλάματα της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Δεν άντεξε όταν η κουβέντα στράφηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την επίθεση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
34χρονη Καλλιθέα: Οι φριχτοί πόνοι και τα κλάματα της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Σε κλάματα ξέσπασε η 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, στην συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς για την μασκοφόρο. Ενώ, από τα δάκρυα την έπιασαν φριχτοί πόνοι στο μάτι της.

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, οι πληροφορίες που θα τους δώσει η Ιωάννα για συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πολύτιμες. Πλέον, δεν ζητούν να τους περιγράψει τη στιγμή της επίθεσης, αλλά να τους δώσει στοιχεία για τις γυναίκες που οι ίδιοι κρίνουν ύποπτες. Αυτό ήταν και το ζητούμενο της τελευταίας συνάντησης που είχαν στις πέντε και μισή το απόγευμα της Κυριακής στο Θριάσειο νοσοκομείο με την 34χρονη, να είναι αρχικά θετική, στο να μιλήσει και να τους βοηθήσει να λύσουν το γρίφο και να ξεσκεπάσουν τη μυστηριώδη μασκοφόρο, που της διέλυσε με θειϊκό οξύ το πρόσωπο.

Όταν όμως η κουβέντα στράφηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, η Ιωάννα δεν άντεξε. Ξέσπασε σε λυγμούς και αισθάνθηκε φρικτούς πόνους στο τραυματισμένο της μάτι με τους γιατρούς να σπεύδουν να της προσφέρουν βοήθεια και τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να αποχωρήσουν λόγω της κατάστασης της ασθενούς. Μάλιστα, η 34χρονη λαμβάνει ειδική αγωγή με κολλύρια προκειμένου να αντιμετωπίζει τον πόνο και τυχόν επιπλοκές.

Την ίδια ώρα, στα πρώτα καρέ που της έδειξαν, δεν αναγνώρισε τη δράστιδα και πλέον περιμένουν τις καθαρές επεξεργασμένες εικόνες από τα Εγκληματολογικά, μήπως σε αυτές αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι. Δείτε ωστόσο και την συγκλονιστική αποκάλυψη της μητέρας της 34χρονης Ιωάννας.

Παράλληλα, τα πρώτα αποτελέσματα από τις σαρώσεις των επικοινωνιών που βγήκαν σε μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, με τους αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας να ποντάρουν πολλά στα στίγματα που ενδεχομένως αποκαλύψουν τις κινήσεις της αινιγματικής γυναίκας-αράχνης, τόσο την ημέρα της επίθεσης όσο και τις προηγούμενες ημέρες, όταν τριγυρνούσε στο σημείο και κατόπτευε για να καταστρώσει το χτύπημα της και να αποφύγει, φυσικά, τα λάθη που θα την κάρφωναν στους διώκτες της.

Τέλος, όσο περνούν οι μέρες και δεν ταυτοποιείται η δράστις, οι αστυνομικοί εξετάζουν ένα ακόμη σενάριο. Η γυναίκα, που θέλησε να κάνει κακό στην Ιωάννα, να μην πήγε η ίδια να της ρίξει το καυστικό υγρό αλλά να έβαλε έναν δικό της άνθρωπο που εμπιστευόταν τυφλά να πραγματοποιήσει την επίθεση, έτσι ώστε να μην μπορεί η 34χρονη να αναγνωρίσει τη φυσική αυτουργό και παράλληλα η ηθική να έχει ακλόνητο άλλοθι. Ένα εφιαλτικό σενάριο που κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο των αστυνομικών.

Πηγή: protothema.gr

34χρονη Ιωάννα Επίθεση με βιτριόλι Καλλιθέα σύντροφος

34χρονη Καλλιθέα: Αυτή είναι η κατάθεση του συντρόφου της - «Διατηρεί ένα αρχείο από...»

Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρώην σύντροφος της 34χρονης Ιωάννας, έδωσε ξανά κατάθεση στους αστυνομικούς με σκοπό τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης που της επιτέθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Ο ίδιος, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το λόγο που χώρισαν, αλλά και πως ήταν οι μεταξύ τους σχέσεις.

«Με την Ιωάννα χωρίσαμε την Παρασκευή, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση. Την Κυριακή πήγα και μάζεψα τα πράγματά μου από το σπίτι της και έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε.

Δεν είχα αντιληφθεί να κινδυνεύει από κάπου ούτε μου είχε εκφράσει κάποιο φόβο της. Περάσαμε την περίοδο της καραντίνας μαζί. Αφορμή για τον χωρισμό μας στάθηκαν κάποια πράγματα που ανακάλυψα όταν μου ζήτησε να της μεταφέρω κάποια αρχεία στον υπολογιστή της.

Διαπίστωσα ότι διατηρεί αρχείο από προηγούμενες σχέσεις της. Από αυτά που ανακάλυψα εκτιμώ ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση με την επίθεση, πρόσωπο του στενού της περιβάλλοντος» είπε ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας.

Πολύ κοντά στην νούμερο 1 ύποπτη για την επίθεση στην άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα με βιτριόλι, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία ωστόσο εξετάζει παράλληλα άλλα 4 άτομα. Δείτε αναλυτικά.