Πένθος για τον Πρίγκιπα - Μαυροφορεμένη στην κηδεία η βασιλική οικογένεια

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πένθος για τον Πρίγκιπα - Μαυροφορεμένη στην κηδεία η βασιλική οικογένεια

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, με την είδηση του θανάτου μίας αγαπημένης του ξαδέρφης. Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, εμφανίστηκε μαυροφορεμένη στην κηδεία προκειμένου να πει το τελευταίο "αντίο".

Ο λόγος γίνεται για την Ελισάβετ-Άννα, η οποία ήταν ξαδέλφη του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, όπως επίσης της Καρολίνας και της Στεφανίας, με το Πριγκιπάτο να «βάφεται στα μαύρα» χθες (17/6), όταν και την αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά.

Η βαρόνος έχασε τη ζωή της, την Τετάρτη 10 Ιουνίου σε νοσοκομείο του κρατιδίου, ένα μόλις μήνα πριν κλείσει τα 73α γενέθλιά της. Η Ελισάβετ-Άννα ήταν η μεγαλύτερη κόρη της Πριγκίπισσας Αντουανέτας και του Αλέξανδρου Νογκές, ενώ εκτός των άλλων είχε γίνει και νονά της Στεφανίας. Την ίδια στιγμή, σε πένθος έχει βυθιστεί και η ισπανική βασιλική οικογένεια. Δείτε εδώ ποιος πέθανε!

Θάνατος στην βασιλική οικογένεια του Μονακό

Η κηδεία ήταν θρησκευτική κι έγινε χθες το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό, αν και δεν εμφανίστηκαν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, που έπρεπε να ληφθούν για τον κορωνοϊό. Κάπως έτσι, μόνο τα στενά της συγγενικά πρόσωπα έπρεπε να είναι παρόντα, φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους, με τον Πρίγκιπα να έχει μάλιστα πρόσφατα βρεθεί θετικός.

Δίπλα στον Πρίγκιπα Αλβέρτο βρισκόταν η σύζυγός του, Σαρλίν, ενώ με την Πριγκίπισσα Στεφανία ήταν τα τρία της παιδιά. Την Καρολίνα, επίσης, συνόδευαν τα δικά της δύο παιδιά και ο σύζυγός της. Μετά την εξόδιο ακολουθία, έγινε η αποτέφρωση της σορού της Ελισάβετ-Άννας, κάτω από τα ίδια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τη βασιλική οικογένεια - Θετικός στον ιό ο Πρίγκιπας

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει υποχωρήσει, δεν έχει φύγει ωστόσο εντελώς από τις ζωές μας, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως ο επικίνδυνος ιός κατάφερε να «χτυπήσει» ακόμα μία βασιλική οικογένεια, μιας και βρέθηκε θετικός ο Πρίγκιπας του Βελγίου.

Ο Πρίγκιπας βρέθηκε θετικός, έπειτα από την παρουσία του σε πάρτι στην Ισπανία, το οποίο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, «έσπασε» την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος πρίγκιπας Γιοακίμ, βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη Κόρντομπα, στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βελγικού Παλατιού.

Ο Πρίγκιπας, που είναι ανιψιός του Βασιλιά Φίλιππου του Βελγίου και δέκατος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, έχει τεθεί σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα. κορωνοϊός βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με την El Pais, 27 άτομα βρέθηκαν στο πάρτι, παρά το γεγονός πως τα μέτρα που είχαν ληφθεί, προέβλεπαν συγκεντρώσεις μέχρι 15 ατόμων.

Στο μεταξύ, συνολικά 195 νέα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Από αυτά, 129 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 46 στη Βαλλονία και 20 στις Βρυξέλλες. Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολυσμένων ατόμων σε 58.381.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν συνολικά 9.467 θάνατοι, 14 τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: protothema.gr