Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: 4 κρούσματα σε στρατόπεδο Αεροπορίας στο Βόλο!

Σήμανε συναγερμό το στρατόπεδο...

Κορωνοϊός: 4 κρούσματα σε στρατόπεδο Αεροπορίας στο Βόλο!
Ενημέρωση 02.08.2020 13:45
Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΠΡΑΜΟ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Σε έκτακτη κατάσταση βρίσκεται το στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου, καθώς εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους στρατιώτες.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν διεγνώσθη θετικός στον ιό ένας στρατιώτης ο οποίος, ύστερα από έντονο βήχα που παρουσίαζε για αρκετές ημέρες, υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ύστερα, συναγερμός σημάνθηκε σε όλο το στρατόπεδο και μία ημέρα μετά πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ κορωνοϊού σε όλους τους στρατιώτες.

Εν τέλει, βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ήταν ασυμπτωματικοί στρατιώτες, ηλικία 25 έως 29. Σύντομα θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δύσκολες στιγμές και στον όμιλο του ΠΑΟΚ καθώς βρέθηκε κι εκεί κρούσμα κορωνοϊού! Διαβάστε εδώ.

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε μπαρ της Χαλκιδικής

Δύο μπαρ σφραγίστηκαν στη Χαλκιδική έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού. Το «λουκέτο» ισχύει για 15 ημέρες και επιβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός, λόγω των υπεράριθμων πελατών.

Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πρόστιμο στον διοργανωτή της συναυλίας του Μάλαμα

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων του ποινικού κώδικα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού . Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνέλαβε τον προσωρινά υπεύθυνο για τη διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού . Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία δε φορούσαν μάσκες κατά την είσοδό και την αποχώρηση τους από το χώρο, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στις κερκίδες του θεάτρου. Επίσης, δεν υπήρχε ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από το χώρο του θεάτρου.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα από τον γάμο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανέρχονται στα 21.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Έγκυος στο Ιπποκράτειο θετική και 100 ύποπτα κρούσματα

Κορωνοϊός: 21 τα κρούσματα από το γάμο στη Θεσσαλονίκη!

Share