Κορωνοϊός: Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου η 17χρονη στη ΜΕΘ

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου η 17χρονη στη ΜΕΘ

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως μια 17χρονη προσβεβλημένη από τον φονικό κορωνοϊό, πέρασε τις πύλες της ΜΕΘ και διασωληνώθηκε. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι το γεγονός ότι η 17χρονη δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, δύο θάνατοι έχουν σημειωθεί σήμερα στη χώρα μας από κορωνοϊό. Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ, η 17χρονη με κορωνοϊό, τη διασωλήνωση της οποίας ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου η 17χρονη στη ΜΕΘ

Η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονική με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 17χρονη δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

αχεπα κορωνοιος 17χρονη

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Άλλοι δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χωρα στους 228.

Συγκεκριμένα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 71χρονος με υποκείμενα νοσηματα και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας 87χρονη που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 230 κρούσματα και δύο νέους θανάτους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ιερέας στη Μυτιλήνη βρέθηκε θετικός!

Κορωνοϊός: Γέννησε γυναίκα θετική στον ιό στο Αττικόν

Σε συναγερμό τέθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, καθώς μία γυναίκα έφερε το παιδί της στον κόσμο και έγινε η διάγνωση πως ήταν φορέας του κορωνοϊού, δίχως όμως να το γνωρίζει!

Αναλυτικότερα, ακόμα μία γυναίκα θετική στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 γέννησε σήμερα ένα αγοράκι στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Γέννησε γυναίκα με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αττικόν

Η γυναίκα είναι 37 ετών, πρωτοτόκος, βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στη Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Η επίτοκος παραπέμφθηκε σήμερα στο πρωί στις 08.00 πμ στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Υποβλήθηκε χθες σε έλεγχο για λοίμωξη Covid-19 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου για καισαρική τομή, λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου.

Νοσοκομείο κορωνοιος εγκυος

Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική. Στις 12.30 έγινε καισαρική τομή. Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 2.630 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Το εκτακτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό. Διαβάστε το εδώ.