Αναβρασμός στο NBA - Τι συνέβη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Η ιστορική απόφαση της λίγκας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αναβρασμός στο NBA - Τι συνέβη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Κανονικός αναβρασμός επικρατεί στη λίγκα του ΝΒΑ, με την πρόσφατη απόφαση που πήραν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που συνέβη ήταν η ακύρωση του game 5 στα play off του NBA, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακραία αστυνομική βία στις ΗΠΑ ειδικά μετά από το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς αστυνομικών κατά του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, στο Ουισκόνσιν.

Το ΝΒΑ αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, καθώς και οι παίκτες των άλλων ομάδων αποφάσισαν να μην αγωνιστούν. Τα παιχνίδια θα προγραμματιστούν εκ νέου, ωστόσο το μέλλον των playoffs είναι για την ώρα στον αέρα, παρότι μέχρι στιγμής είχαν γίνει ανατροπές και διεξάγονταν κανονικά.

Οι παίκτες που βρίσκονται στο Ορλάντο συγκάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη που θα γίνει τα ξημερώματα για να αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχίσουν τις δυναμικές αντιδράσεις τους.

Σε αυτή τη σύσκεψη έχουν κληθεί να είναι όλοι παρόντες για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ δεν περίμεναν τέτοιο κύμα αντιδράσεων, αλλά ασφαλώς και αναμένουν τη στάση των παικτών.

Δίπλα στους παίκτες για την απόφασή τους αυτή στάθηκαν οι διαιτητές που μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχουν στο twitter ανέφεραν: «Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή».

Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ μπροστά στα τρία παιδιά του έχει σοκάρει τις ΗΠΑ, προκαλώντας εκ νέου κύμα οργής. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανακοίνωσαν ότι δεν θα κατέβουν στο Game 5, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, κάτι που συνέχισαν και οι υπόλοιπες ομάδες του NBA, υποχρεώνοντας τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλει όλα τα παιχνίδια των play off. Ως εκ τούτου, δεν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τιμωρίας των Μπακς, ενώ οι αγώνες θα οριστούν σε άλλη ημερομηνία.

Νωρίτερα, οι παίκτες των Σέλτικς και των Ράπτορς αποκάλυψαν πως σκέφτονται σοβαρά να μποϊκοτάρουν το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, με αφορμή το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν.

Το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, οι Μπακς πήραν μια ιστορική απόφαση, καθώς δεν κατέβηκαν να παίξουν στο Game 5 με το Ορλάντο, όπου με νίκη θα προκρίνονταν στα ημιτελικά της Ανατολής! Οι Μπακς, μαζί με τους ανώτερους αξιωματούχους του ΝΒΑ, βρέθηκαν για αρκετή ώρα έξω από τα αποδυτήρια, παραμένοντας αμετακίνητοι στην απόφαση τους!

Η διοργανώτρια αρχή του NBA ανέφερε ότι ανέβαλε και τα τρία παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν και ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Φυσικά τα πάντα ξεκίνησαν από την ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην «κατέβουν» κόντρα στο Ορλάντο και ακολούθησαν τόσο οι Ρόκετς με τους Θάντερ, όσο και οι Λέικερς με τους Μπλέιζερς.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο χειρουργείο. Δείτε εδώ τι ακριβώς συνέβη.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η "έκρηξή του" - Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια την ώρα του ματς

"Έκρηξη"...θυμού για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με έναν αντίπαλό του την ώρα του ματς. Τι προκάλεσε την οργή αυτή στο αστέρι του NBA που δεν σταματάει να μας κάνει περήφανους με τις απανωτές του νίκες;

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά κατά τη διάρκεια του ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς, ο ο Ντόντα Χολ έσπρωξε τον Γιάννη και τον έριξε κάτω. Τότε ήταν που του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και ο θυμός του "θόλωσε" το μυαλό΄.

Ο Αντεντοκούμπο σηκώθηκε και ξεκίνησε να κατευθύνεται προς το μέρος του φανερά εκνευρισμένος. Ο διαιτητής τότε επενέβη, όπως και άλλοι παίκτες και αποφεύχθηκε μία ενδεχόμενη λεκτική ή σωματική σύγκρουση.

Δείτε τον εν λόγω περιστατικό και την "έκρηξη" του Αντετοκούνμπο μέσα από αυτό το απόσπασμα:

Πρόσφατα έγινε γνωστό ένα χυδαίο ξέσπασμα της Ραχήλ Μακρή κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πάρε τον π...λο». Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες.